انحلال شرکت | مدارک و شرایط انحلال شرکت

انحلال شرکت به معنای تعطیل شدن و اتمام فعالیت‌های اقتصادی آن است. تعطیل شدن شرکت ممکن است به شکل اجباری یا اختیاری صورت بگیرد. از بین رفتن شرکت ممکن است به دلایل مختلفی مانند ورشکستگی، فوت یکی از شرکا، تمدید نشدن زمان انقضای شرکت، درخواست انحلال از طرف یکی از شرکا و... صورت بگیرد.

زمانی که شما و شرکایتان با هم اقدام به ثبت شرکت می‌کنید یک شخصیت حقوقی به وجود آورده‌اید. هنگامی که شما به هر دلیلی (اختیاری یا اجباری) مجبور به منحل کردن شرکت خود می‌شوید، براساس قانون تجارت لازم است که این موضوع را به اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری، سهامی خاص، تعاونی و... اطلاع رسانی شود.

برای انحلال شرکت کجا مراجعه کنیم؟

هر شرکتی که تأسیس می‌شود ممکن است پس از مدتی بنا به دلایلی به انحلال بیانجامد. ممکن است هنگام شنیدن کلمه انحلال شرکت، یاد پایان یک کسب و کار در شرکت بیافتید. اما منحل شدن شرکت این گونه نیست.

در واقع انحلال شرکت عبارت است از نوعی تعطیل شدن و از بین رفتن شرکت که سهامداران شرکت موظف‌اند پس از تصمیم انحلال شرکت، این موضوع را به اطلاع اداره ثبت شرکت‌ها برسانند و انحلال شرکت خود را ثبت کنند.

انحلال شرکت می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد، همچنین این اقدام دارای شرایط، مدارک و مراحل خاصی است که در ادامه این مقاله از دنیای ثبت با آن‌ها آشنا خواهید شد.

در این مطلب قصد داریم در مورد مراحل انحلال شرکت، هزینه انحلال شرکت، مالیات انحلال شرکت، انحلال شرکت بصورت آنلاین با شما صحبت کنیم. بنابراین اگر می‌خواهید در این باره اطلاعاتی به دست آورید، پیشنهاد می‌شود تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

تماس با ما مشاوره رایگان

مراحل انحلال شرکت

به طور کلی انحلال شرکت در سه مرحله انجام می‌شود که در زیر به طور کامل تمامی مراحل آن را توضیح می‌دهیم:

  1. در مرحله اول از مراحل انحلال شرکت، یک مجمع عمومی فوق‌العاده تشکیل می‌شود و برای انحلال شرکت و تعیین مدیر تصفیه تصمیم می‌گیرد. در این مرحله حضور تمام سهام داران، شرکا و اعضا برای امضاء صورت جلسه الزامی و ضروری است. در این مرحله حتی اگر یک نفر از اعضا مخالف باشد، انحلال شرکت منتفی می‌شود. در صورتی که یکی از شرکا حضور نداشته باشد می‌تواند وکالت تام الاختیار به یکی دیگر از اعضا شرکت دهد تا در غیاب او شرکت منحل شود.
  2. بعد از تنظیم صورت جلسه و مشخص شدن مدیر تصفیه، تمامی اعضا شرکت می‌بایست صورت جلسه تنظیم شده را امضا و مهر شرکت را بزنند.
  3. بعد از امضا صورت جلسه انحلال باید مدارک لازم به همراه صورت جلسه امضا شده از طریق پست پیشتاز به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال شود. در این مرحله کارشناس مربوطه پرونده شما را به طور کامل بررسی کرده و در صورت کامل بودن مدارک و نبود منع قانونی، کارشناس مربوطه اقدام به انحلال شرکت می‌کند.
  4. سپس سامانه اداره ثبت شرکت‌ها به شما اطلاع رسانی می‌کند تا به صورت حضوری به اداره ثبت شرکت‌ها مراجعه کنید.
  5. در این مرحله باید هزینه‌های لازم را پرداخت و دفاتر مربوطه را امضا کنید این امور توسط مدیر تصفیه پیگیری می‌شود و در پایان مدارک‌تان به شما تحویل داده می‌شود.
  6. در مرحله بعد باید از طریق درج آگهی در روزنامه‌های رسمی و کثیرالانتشار، انحلال شرکت را به اطلاع عموم برسانید.
  7. بعد از اینکه شرکت منحل شد می‌بایست تمامی اوراق، آگهی‌ها و هر جایی که نام شرکت خواهد آمد، بعد از نام شرکت عبارت "در حال تصفیه"  را قید کنید.

اولین گام جهت منحل کردن شرکت، رضایت تمامی اعضاء و صاحبان سهام برای این هدف است، که پس از آن نیاز به رسمی کردن رضایت اعضاء است. برای این کار باید مجمع عمومی فوق‌العاده برگزار شود.

در جلسه مجمع عمومی یکی از تصمیماتی که باید گرفته شود، تعیین و انتخاب مدیر تصفیه است. این فرد پس از اخذ مسئولیت موظف به انجام تمامی مراحل انحلال شرکت می‌باشد.

این مراحل شامل دریافت امضا از همه سهامداران در صورت جلسه، تا ثبت انحلال شرکت در سامانه ثبت شرکت‌ها است. پس از تصیمیم به انحلال شرکت، مدیر تصفیه باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهد:

ترتیب و انجام امور مذکور الزامی و مهم است تا به طور رسمی منحل شدن شرکت اعلام شود. پس از پایان کار، مدیر تصفیه حداکثر شش ماه جهت اعلام ختم تصفیه فرصت دارد.

ثبت انحلال شرکت چیست؟

یک شرکتی با اهدافی تأسیس و ثبت می‌شود و همچنین ممکن است بنا به دلایلی اعم از اختیاری و اجباری، مجبور به انحلال و حذف شود. این موضوع باید به صورت رسمی در سامانه ثبت شرکت به آدرس https://irsherkat.ssaa.ir ثبت شود که در اصطلاح به این فرآیند ثبت انحلال شرکت گفته می‌شود.

دلایل انحلال شرکت چیست؟

دلایل انحلال یک شرکت چیست

انحلال یک شرکت به دو صورت اجباری یا اختیاری صورت می‌گیرد از دلایل و عواملی که باعث انحلال شرکت به صورت اجباری می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. اتمام تاریخ انقضا فعالیت شرکت
  2. جدا شدن یکی از شرکای شرکت
  3. به وجود آمدن بدهی در شرکت
  4. ورشکستگی شرکت
  5. پایان موضوع و هدف فعالیت شرکت
  6. حکم پایان فعالیت شرکت توسط دادگاه

از دلایل و عواملی که موجب انحلال شرکت به صورت اختیاری می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. فوت شدن یکی از شرکا شرکت
  2. مواجه شدن شرکت با کمبود بودجه
  3. توافق تمامی شرکا برای اتمام فعالیت شرکت
انجام موضوع فعالیت شرکت

گاهی ممکن است انجام موضوعی که هنگام ثبت شرکت تعیین شده، امری غیر ممکن شود و یا تمام شود، در چنین موقعیتی طبعاً شرکت منحل می‌شود. مثلاً اگر موضوع فعالیت شرکتی استخراج معدن باشد و ماده معدنی به طور کامل استخراج شده باشد، در واقع کار و موضوع فعالیت شرکت به اتمام رسیده است و منجر به انحلال می‌شود.

برای اطلاعات کامل راجع به ثبت شرکت کلیک کنید:

انقضاء مدت

هر شرکت ثبت شده ای دارای انقضا می‌باشد که ممکن است پس از اتمام انقضا آن دوباره تمدید نشود، در این صورت اتمام مدت اعتبار شرکت منجر به انحلال آن می‌شود.

تصمیم همه شرکا

اگر تمامی شرکا تصمیم به لغو قرارداد تشکیل شرکت داشته باشند، انحلال شرکت امکان پذیر می‌باشد.

منتفی شدن تعدد شرکا

هرگاه شرایطی پیش آید که تنها یک شریک در شرکت باقی بماند، شرکت به طور طبیعی منحل می‌شود. مثلاً اگر در اساسنامه ذکر شده باشد که شریک اصلی شرکت فرد خاصی می‌باشد، در صورت انصراف وی از هیئت اعضا یا مرگ او باعث لغو و انحلال شرکت می‌شود.

ورشکستگی

هرگاه شرایطی فراهم شود که یک شرکت از پرداخت هزینه‌هایی که به عهده دارد، بر نیاید ورشکستگی اتفاق افتاده است و طبق قانون با صدور حکم ورشکستگی، شرکت دیگر حق دخالت در امور داخلی خود را ندارد، در نتیجه ورشکستگی موجب انحلال شرکت می‌شود.

انواع انحلال شرکت

در بخش قبلی دلایل انحلال شرکت‌ها را ارائه و بررسی کردیم، در این قسمت قصد داریم یک جمع بندی کلی را در رابطه با منحل کردن شرکت ارائه دهیم، لازم به ذکر است به طور کلی علت‌های مذکور در یکی از این موارد جای می‌گیرد. انواع دلایل انحلال شرکت‌ها عبارت‌اند از:

انحلال قهری

انحلال قهری یک شرکت اجباری می‌باشد و هنگامی که شرکت دچار ورشکستگی شود، انجام می‌شود. لازم به ذکر است که برای انحلال قهری به حکم دادگاه نیازی نیست و بدون داشتن حکم دادگاه می‌توانید شرکت خود را منحل کنید.

انحلال یک شرکت با تصمیم مجمع عمومی

مجمع عمومی به معنی تشکیل جلسه ای با حضور سهامداران (شرکا) و مدیران است. لازم به ذکر است در صورتی که در جلسه مجمع عمومی تصمیم به انحلال شرکت شود، می‌توان گفت انحلال شرکت به صورت اختیاری صورت گرفته است.

انحلال شرکت با حکم قضایی

توجه کنید که دادگاه توانایی صدور حکم انحلال شرکت را دارد، که این نوع انحلال نیز اجباری است. البته در این موارد، ابتدا دادگاه یک مهلت 6 ماهه به شرکت مورد نظر می‌دهد که اگر در این بازه زمانی ایرادات آن بر طرف نشود، حکم انحلال شرکت صادر خواهد شد.

شرایط قانونی انحلال شرکت

  • حفظ نام و محل شرکت
  • باقی ماندن دارایی‌های مربوط به شرکت در مالکیت خود آن شرکت
  • عدم معاملات جدید و بستن قراردادهایی جهت کمک به پرداخت بدهی‌های شرکت توسط اداره یا مدیر تصفیه
  • عدم تبدیل شرکت به یک شرکت دیگر
تغییر آدرس شرکت

در قانون تجارت، جهت انحلال شرکت شرایطی وجود دارد که در این بخش از مقاله به آن‌ها اشاره شد.

مدارک لازم برای ثبت انحلال شرکت چیست؟

مدارک لازم برای انحلال شرکت چیست

باتوجه به نوع شرکت، برای ثبت انحلال شرکت به ارائه مدارک متفاوتی نیاز داریم در این بخش مدارک لازم برای ثبت انحلال شرکت‌ با مسئولیت محدود، شرکت سهامی خاص، شرکت تضامنی و موسسه غیر تجاری را بررسی می‌کنیم.

بعد از انحلال شرکت مدیرعامل دیگر هیچ سمتی نخواهد داشت و برای انجام امور ثبت انحلال شرکت، باید فردی را به عنوان مدیر تصفیه تعیین و معرفی کند. مدیر تصفیه در برابر بدهی‌ها، مطالبات، مالیات‌ها و امور دیگر شرکت به مدت ۱۰ سال مسئول می‌باشد. جهت ثبت انحلال شرکت با مسئولیت محدود به مدارک زیر نیاز است:

  • ارائه کپی مدارک شناسایی مدیر تصفیه
  • ارائه صورتجلسه انحلال شرکت که به امضای اعضای شرکت و مدیر تصفیه رسیده باشد.
  • ارائه اصل دعوتنامه از شرکای شرکت برای شرکت کردن در مجمع فوق العاده
  • ارائه اصل آخرین تغییرات در روزنامه رسمی

مدارک لازم برای ثبت انحلال شرکت با مسئولیت محدود

  1. همه اعضا و شرکا و مدیر تصفیه، می‌بایست کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی خود را ارائه دهند.
  2. روزنامه رسمی که مربوط به مراحل ثبت شرکت بوده است، باید تعیین شود.
  3. اصل صورتجلسه مجمع عمومی که توسط شرکا و مدیر تصفیه  امضا شده است باید ارائه گردد.
  4. اگر وکیل کارهای مربوط به انحلال شرکت را انجام می دهد، ارائه وکالتنامه ضروری است.
  5. اگر یک یا چند نفر از شرکا در مجمع عمومی فوق العاده حضور نداشته‌اند و این جلسه با اکثریت شرکا برگزار شده است. باید اصل روزنامه‌ای که نشان‌دهنده رعایت تشریفات دعوت از مجمع عمومی فوق العاده می باشد، ارائه شود.

مدارک لازم برای ثبت انحلال شرکت سهامی خاص

  1. باید روزنامه رسمی که مربوط به ثبت شرکت و ثبت آخرین تغییرات آن است ارائه گردد.
  2. تمامی سهامداران، بازرسان و مدیر تصفیه باید کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی را ارائه دهند.
  3. اصل صورتجلسه مجمع عمومی می‌بایست توسط تمامی سهامداران، بازرسین و مدیر تصفیه امضاء و ارائه شود.
  4. در صورتی که وکیل امور مربوطه به انحلال شرکت را برعهده دارد، می‌بایست وکالتنامه خود را ارائه دهد.
  5. اگر همه سهام‌داران در مجمع عمومی حضور نداشته‌اند و جلسه با حضور اکثریت سهامداران تشکیل شده است. باید اصل روزنامه کثیرالانتشاری که نشان دهنده رعایت تشریفات دعوت از مجمع می‌باشد را ارائه دهید.

مدارک لازم برای ثبت انحلال شرکت تضامنی

  1. همه اعضا، شرکاء و مدیر تصفیه باید کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی خود را ارائه دهند.
  2. ارائه روزنامه رسمی که مربوط به مراحل ثبت شرکت و نیز آخرین تغییرات شرکت بوده، لازم و ضروری است.
  3. صورتجلسه مجمع عمومی باید به امضای شرکاء، سهامداران و مدیر تصفیه برسد و اصل آن ارائه گردد.
  4. در صورتی که وکیل دادگستری امور مربوط را انجام می دهد ارائه وکالتنامه لازم و ضروری است.

مدارک لازم برای ثبت انحلال موسسه غیر تجاری

  1. تمامی شرکاء و همچنین مدیر تصفیه موظف است به ارائه کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی بپردازد.
  2. روزنامه رسمی که در آن مرحله ثبت شرکت و آخرین تغییرات آن ثبت شده است باید ارائه شود.
  3. اصل صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده باید به امضای شرکاء و مدیر تصفیه برسد و با دیگر مدارک ارائه شود.
  4. در صورتی که وکیل امور مربوط به انحلال موسسه غیرتجاری را پیگیری می‌کند باید وکالتنامه ارائه دهد.
  5. اگر تمامی شرکاء در مجمع عمومی حضور نداشته‌اند و این جلسه با حضور اکثریت شرکاء تشکیل شده است، باید اصل روزنامه کثیرالانتشاری که نشان‌دهنده رعایت آداب تشریفات دعوت است را ارائه گردد.

هزینه انحلال شرکت

هزینه انحلال شرکت چقدر است

هزینه انحلال برای همه شرکت‌ها یکسان نیست و به نوع شرکتی که قصد انحلال آن را دارید بستگی دارد. به عنوان مثال شرکت با مسئولیت محدود، شرکت سهامی خاص و شرکت تعاونی انواعی از شرکت‌ها هستند. هزینه انحلال شرکت سهامی خاص بسیار کمتر از هزینه انحلال شرکت تعاونی است.

از عوامل دیگر که در هزینه‌های انحلال شرکت تاثیرگذار است حضور همه اعضا شرکت و شرکا در مجمع عمومی یا غیبت یک یا چندین نفر از آن‌ها است. علاوه بر این هزینه ثبت انحلال شرکت در اداره ثبت شرکت‌ها و هزینه انتشار آگهی انحلال شرکت در روزنامه‌های کثیرالانتشار از دیگر موارد هزینه انحلال شرکت است.

به‌طورکلی هزینه انحلال شرکت شامل موارد زیر هست:

  1. هزینه تنظیم کردن صورت‌جلسه انحلال شرکت
  2. هزینه ثبت صورت‌جلسه در سامانه
  3. هزینه پرداخت دستمزد وکیل جهت اخذ آگهی و پرداخت هزینه‌های اداری
  4. هزینه درج آگهی در روزنامه‌های کثیرالانتشار

ثبت منحل شدن شرکت دارای هزینه‌هایی است که در حین مراحل انجام آن باید پرداخت شوند. هزینه با توجه به مالیات‌های شرکت و تعرفه‌های دیگر اداره ثبت شرکت‌ها مشخص می‌شود.

از مهم‌ترین هزینه‌های انحلال شرکت می‌توان به پرداخت بدهی‌ها، قرض‌های شرکت به اشخاص حقیقی و حقوقی و درج آگهی در روزنامه اشاره کرد.

مالیات انحلال شرکت

از اقدامات ضروری پس از اتمام فعالیت‌های تجاری، محاسبه مالیات منحل شدن شرکت‌ها می‌باشد. در حقیقت، اشخاص حقوقی باید مالیات را با توجه به میزان سهام و درآمدی که داشتند، پرداخت کنند. آخرین برگ پرونده در امور مالیاتی، فرم اظهارنامه مالیاتی انحلال می‌باشند.

نکتهٔ دیگر مربوط به مالیات انحلال شرکت، این است که سازمان امور مالیاتی جهت جلوگیری از فرارهای مالیاتی، قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان را وضع کرده تا اشخاص مشمول مالیات، صورتحساب‌های خود را در مدت زمان مشخص شده برای سامانه مؤدیان ارسال کنند.

شرکت منحل شده موظف است به هنگام پرداخت بدهی‌ها مالیات شرکت را نیز بپردازد. برای محاسبه مالیات شرکت منحل شده می‌بایست طبق ماده 114 و ماده 116 قانون مالیات مستقیم، به اظهارنامه‌های مالیاتی که شرکت‌های منحل شده باید ارسال کنند. بر اساس ماده 114 ق.م.م آخرین مدیر وظیفه دارد قبل از تاریخ تشکیل مجمع عمومی اظهارنامه‌ای حاوی صورت دارایی و بدهی شخص حقوقی در تاریخ دعوت روی نمونه‌ای که بدین منظور از طرف سازمان امور مالیاتی کشور تهیه می‌شود، تنظیم کند و به اداره امور مالیاتی مربوط تحویل دهد.

طبق ماده 116 ق.م.م مدیران تصفیه موظف‌ بوده تا ظرف شش ماه از تاریخ انحلال اظهارنامه مالیاتی مربوط به آخرین دوره عملیات شخص حقوقی را بر اساس ماده (۱۱۵) این قانون تنظیم و به اداره امور مالیاتی مربوط تحویل دهند و مالیات را به طور کامل پرداخت نمایند.

قانون مالیات شرکت منحل شده طبق ماده 115 قانون مالیات‌های مستقیم به این شکل است که مالیات دوره انحلال با اعمال نرخ 25 درصد بر ارزش دارایی شخص حقوقی بدون بدهی‌ها و سرمایه‌های پرداخت شده و مانده سودهایی که مالیات آن قبلا تسویه شده، تعیین می‌شود. به این صورت سود مربوط به فعالیت‌ها و کارهای انجام شده در دوره مالی منتهی به تاریخ انحلال، توسط ارزیابی ارزش دارایی‌های شرکت شناسایی می‌شود.

طبق ماده 198 قانون مالیات مستقیم، در شرکت‌های در حال انحلال، مدیران تصفیه اشخاص حقوقی به‌صورت جمعی یا فردی، بر اساس قانون مالیات مستقیم و قانون مالیات بر ارزش‌افزوده، موظف هستند تا مالیات اشخاص حقوقی را پرداخت کنند. طبق این قانون، با اینکه تنها شرکت، مسئول پرداخت مالیات ‌به شکل مستقیم است، مدیر تصفیه نیز در قبال پرداخت مالیات مسئولیت‌هایی دارد. در این صورت سازمان امور مالیاتی این اجازه را دارد تا از شرکت در حال تصفیه و همچنین از مدیر تصفیه‌ای که مسئول تصفیه آن شرکت را بر عهده دارد مالیات بگیرد.

مدیر تصفیه می‌تواند با فروش دارایی‌های شرکت بدهی‌های مربوط به شرکت و همچنین مالیات شرکت را پرداخت کند. البته ذکر این نکته لازم است که درامد شرکت در دوران تصفیه در صورتی که به قصد به دست آوردن سود نباشد مثل فروش دارایی‌های شرکت به علت تقسیم سرمایه و... مشمول مالیات بر درآمد نمی‌شود.

پس از ثبت درخواست انحلال شرکت در سامانه ثبت شرکت‌ها، مدیران شرکت بایستی به اداره مالیات اظهارنامهٔ انحلال را تحویل دهند. با انجام این کار امور مربوط به انحلال شرکت نهایی می‌شود و پرونده مالیاتی شرکت خاتمه می‌یابد. در پایان انحلال شرکت به صورت رسمی ثبت خواهد شد.

شاید در اینجا برای شما سؤال ایجاد شود که چه شرکت‌هایی شامل معافیت مالیاتی هستند؟

طبق ماده 114 قانون مالیات‌های مستقیم، آخرین مدیر یا مدیران شخص حقوقی با هم وظیفه دارند که قبل از تاریخ تشکیل مجمع عمومی آخر، اظهارنامه را که شامل صورت دارایی و بدهی شخص حقوقی است را در تاریخ دعوت به اداره مالیات ارائه و تحویل دهند.

جهت دریافت تأیید اظهارنامه توسط اداره مالیات، اظهارنامه بایستی حداقل امضا یا امضاهای مجاز و مهر مؤسسه را بر اساس اساسنامه شخص حقوقی، داشته باشد.

انحلال شرکت به صورت آنلاین

امروزه بسیاری از کارها توسط اینترنت و بصورت آنلاین انجام می‌پذیرد. اینترنتی شدن کارها باعث سرعت فرآیند انجام کارها و همچنین راحتی آن می‌شود خوشبختانه امروزه ثبت امور شرکت و همچنین ثبت انحلال شرکت نیز به شکل اینترنتی قابل انجام است برای این کار ابتدا باید وارد سایت اداره ثبت شوید و سپس فرم درخواست انحلال شرکت را تکمیل کنید. علاوه براین برای اطلاع از هزینه‌ها، تعرفه‌ها انحلال شرکت می‌توانید به سایت اداره ثبت شرکت‌ها مراجعه کنید.

سامانه ثبت انحلال شرکت

برای ثبت انحلال شرکت باید مدارک را در سامانه ثبت شرکت‌ها ثبت کرد.

اگر زمان کافی و شرایط لازم را ندارید این کار را به کارشناسان دنیای ثبت بسپارید.

مدت زمان ثبت انحلال شرکت

طبق قوانین ثبت شرکت‌ها مدت زمان ثبت انحلال شرکت متغیر است. مثلاً جهت انحلال شرکت‌های مسئولیت محدود، مدت زمان خاصی ذکر نشده اما در شرکت‌های سهامی خاص بایستی صورت جلسه انحلال شرکت را حداکثر تا 5 روز به اداره ثبت شرکت‌ها تحویل داد.

دنیای ثبت

همانطور که شرکتی را با اهدافی تأسیس و ثبت می‌کنید، ممکن است بنا به دلایلی اعم از اختیاری و اجباری، مجبور به انحلال و حذف شرکت شوید. دلایلی اعم از اتمام موضوع فعالیت شرکت، انقضاء مدت، تصمیم همه شرکا و منتفی شدن تعدد شرکا می‌تواند باعث انحلال شرکت شود.

اگر به صورت اجباری یا اختیاری می‌خواهید شرکت خود را منحل کنید، خواندن این مقاله برای شما مفید خواهد بود. در این مقاله از دنیای ثبت به انواع، مدارک، شرایط و مراحل انحلال شرکت اشاره شده است. در صورتی که زمان کافی برای انحلال شرکت خود ندارید، می‌توانید با مؤسسه حقوقی دنیای ثبت در ارتباط باشید و در این زمینه مشاوره رایگان بگیرید. با ما در ارتباط باشید.

نتیجه گیری

در این مطلب از دنیای ثبت در مورد انحلال شرکت صحبت کردیم و دانستیم که انحلال شرکت به معنای تعطیل شدن و عدم فعالیت شرکت به دلایلی از جمله بدهی، ورشکستگی، کمبود بودجه، مشکلات اقتصادی یا سیاسی، پایان رسیدن زمان فعالیت شرکت، فوت یکی از اعضا و... است؛ همچنین دانستیم مراحل انحلال شرکت به این شکل است که ابتدا یک مجمع عمومی با حضور تمامی شرکا، اعضا و سهامداران تشکیل می‌شود و در این مجمع یک صورت‌جلسه برای انحلال شرکت تنظیم می‌گردد. علاوه بر این فردی به عنوان مدیر تصفیه برای پیگیری کارها و فعالیت‌های انحلال شرکت انتخاب می‌شود بعد از آن تمامی اعضا مجمع عمومی می‌بایست صورت جلسه را امضا کنند و مدارک لازم را از طریق پست پیشتاز به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال کنند. البته انحلال شرکت به صورت آنلاین نیز انجام می‌شود.

هزینه انحلال شرکت شامل هزینه‌های تنظیم صورت‌جلسه انحلال شرکت، هزینه ثبت صورت‌جلسه در سامانه، هزینه پرداخت دستمزد وکیل جهت اخذ آگهی و پرداخت هزینه‌های اداری و هزینه درج آگهی در روزنامه‌ها و مجلات کثیرالانتشار است. در صورتی که علاوه بر موارد یاد شده در این مطلب نیاز داشتید تا اطلاعات دیگری را کسب کنید، می‌توانید با مشاوران ما در سامانه دنیای ثبت ارتباط برقرار کنید.

برای انحلال شرکت حضور تمامی اعضا، شرکا و سهامداران شرکت لازم است؟

خیر؛ زیرا انحلال شرکت برعهده مجمع عمومی فوق‌العاده است و زمانی که این مجمع با قانون تجارت و اساس نامه شرکت تشکیل شود می‌تواند تصمیم به انحلال و عدم فعالیت شرکت بگیرد. البته در صورت در صورت غیبت یک یا چند سهامار یا شرکا لازم است آداب تشریفات رعایت و از آن‌ها دعوت شود؛ همچنین اگر یکی از شرکا به هر دلیلی نتواند در جلسه مجمع عمومی شرکت داشته باشد می‌تواند به یکی دیگر از اعضا اختیار تام دهد.

مالیات انحلال شرکت چقدر است؟

هر شرکتی طبق مقدار درآمدش باید مالیات بپردازد و پس از انحلال باید اظهارنامه انحلال در سایت اداره مالیات تنظیم و ارائه شود، اگر از ابتدا هیچ فعالیتی نداشتید، در نتیجه پرونده مالیاتی نیز وجود ندارد و نیازی به پیگیری‌های مالیاتی ندارید.

عدم فعالیت شرکت بهتر است یا انحلال شرکت؟

اگر هر شرکت ثبت شده ای بنا به هر دلیلی گردش مالی نداشته باشد، شرکت غیر فعال محسوب می‌شود. شرکت غیر فعال را نباید به حال خود رها کرد. زیرا ممکن است شرکت منجر به پرداخت جرائم مالیاتی شود.

ثبت انحلال شرکت چه مدت زمان می‌برد؟

تنظیم صورتجلسه انحلال شرکت و ثبت آن در سامانه اداره ثبت شرکت‌ها یک روز زمان می‌برد؛ اما امضاء صورتجلسه توسط اعضا و سهامداران شرکت تقریبا بین 5 الی 7 روز زمان می‌برد.

آیا ثبت انحلال شرکت در اداره ثبت شرکت‌ها دارای محدودیت زمانی خاصی است؟

این موضوع بستگی به نوع شرکت دارد به عنوان مثال شرکت با مسئولیت محدود برای ثبت انحلال شرکت دارای هیچ محدودیت زمانی نیست اما شرکت‌های سهامی خاص بر طبق قانون تجارت، از زمان برگزاری مجمع عمومی تنها 5 روز مهلت دارند تا انحلال شرکت را در اداره ثبت شرکت‌ها ثبت کنند.

دلایل انحلال یک شرکت چیست؟

انحلال شرکت به دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد که از جمله دلایل آن می‌توان به ورشکستگی شرکت، عدم تمدید زمان انقضای شرکت، انحلال شرکت به درخواست ذینفعان، انحلال شرکت به درخواست یکی از شرکا، فوت یکی از شرکا و یا حکم دادگاه باشد.

مدیر تصفیه الزاما باید یکی از اعضا هیئت مدیره شرکت باشد؟

خیر؛ در این باره هیچ الزامی وجود ندارد و در بعضی از موارد می‌توان این مسئولیت را برعهده شخص دیگری گذاشت و آن را به عنوان مدیر تصفیه معرفی کرد و تمامی فرایندهای مالی بعد از انحلال شرکت را به این فرد سپرد.

وظایف مدیر تصفیه چیست؟

بررسی دفاتر و اسناد شرکت برای محاسبه بدهی‌ها و حساب‌های شرکت، به پایان رساندن فعالیت‌های جاری شرکت، اجرای تعهدات شرکت نسبت به اشخاص حقیقی و حقوقی، تقسیم دارایی‌های شرکت.

برای مشاوره رایگان و همچنین جهت درخواست فرم زیر را پر کنید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خدمات ثبت ایزو تماس