انواع شرکت ها

ثبت انواع شرکت ها

انواع شرکت های تجاری و غیر تجاری، موضوع اصلی ما در این مقاله از سامانه دنیای ثبت است. پیش از معرفی و بررسی انواع شرکتها در ایران، بهتر است تا با واژه شرکت آشنا شویم. شرکت به مجموعه ای از افراد و شخصیت های حقوقی ( از 2 نفر به بالا ) گفته می شود که با اهداف اقتصادی یا تجاری، پیگیری یک فعالیت عمده هستند.

این شرکتها برای دریافت مجوز فعالیت بصورت قانونی باید اقدام به ثبت شرکت در سامانه و اداره ثبت شرکتها کنند که برای این کار می توانید از سامانه دنیای ثبت استفاده نمایید.واژه شخصیت حقوقی که در شرکتها بسیار به گوش می رسد نیز به معنای ماهیت وجودی اعتبار است که انسان نیست و انجمن به اجتماع گروهی از انسان ها می گویند که در جایی گرد آمده باشند .شرکت ها از انواع مختلفی برخوردار هستند که در ادامه با آنها آشنا می شوید.

تماس با ما درخواست مشاوره رایگان
 

معرفی انواع شرکت های تجاری و غیر تجاری

تفاوت شرکت ها باعث شده آنها برای فعالیت های خاصی بهینه شده باشند . طبق قانون تجارت شرکت قراردادی است که بر اساس آن به اعضا و شرکا سود حاصل از سرمایه اعطا می شود .زمانی که قصد تاسیس یک شرکت را دارید باید بر اساس اهدافتان نوع شرکت را مشخص کنید .عناصری همچون مسئولیت ها ، تحوه تصمیم گیری برای شرکت ، هدف ایجاد شرکت ، سرمایه مورد نیاز و تقسیم اختیارات شرکت ها را به انواع مختلف تقسیم می کنند .

انواع شرکت های تجاری در ایران

  1. شرکت های تجاری سهامی خاص
  2. شرکت های تجاری سهامی عام
  3. شرکت های تجاری با مسئولیت محدود
  4. شرکت های تجاری نسبی
  5. شرکت های تجاری تضامنی
  6. شرکت های تجاری مختلط سهامی
  7. شرکت های تجاری مختلط غیر سهامی
  8. شرکت های تجاری تعاونی تولید و مصرف
  9. شرکت های تجاری دانش بنیان

مشخصات انواع شرکتها در ایران

مشخصات انواع شرکت ها برای ثبت

در ادامه به معرفی خلاصه ای از انواع شرکتهای تجاری خواهیم پرداخت تا پیش از اقدام به ثبت و تاسیس شرکت، با مشخصات هر کدام آشنا شده باشید.

شرکت های سهامی عام و خاص

شرکت های تجاری سهامی به شرکت هایی می گویند که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام بسته به مبلغ سهام آنها است.

به موجب ماده 2 لایحه مزبور " شرکت سهامی شرکت بازرگانی محسوب می شود ولو اینکه موضوع عملیات آن بازرگانی نباشد " بنا بر این شرکت های سهامی به محض ثبت شدم در لیست شرکت های بازرگانی قرار می گیرند حتی با توجه به این موضوع که فعالیت های آنها در جهت فعالیت های غیر تجاری مانند خرید و فروش آپارتمان باشد . در دیگر موارد شرکت ها باید با توجه به نوع فعالیت دسته بندی شود ولی لایحه قانون نسبت به شرکت های عام و خاص استثنا قائل شده و این عمل باعث گستردگی فعالیت برخی شرکت ها شده.

در شرکت های سهامی تعداد شرکا نباید کمتر از سه نفر باشد . شرکت های سهامی با دو نوع تقسیم می شوند ؛ شرکت های سهامی خاص و شرکت های سهامی عام .

شرکت سهامی خاص

ثبت انواع شرکت های سهامی خاص

شرکت های سهامی خاص شرکت هایی هستند که تمام سرمایه آنها به وسیله موسسین تامین می شود.

حداقل مقدار سرمایه لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص 100 هزار تومان است . سهام این شرکت ها در بورس قابل خرید و فروش و معامله نیست ولی سهامدارانش می توانند با رضایت دیگر سهام داران سهام خود را به دیگری واگذار کنند . 35% از سرمایه ای که در زمان تاسیس توسط موسسین تامین می شود ، در بانک سپرده گذاری می شود .

شرکت سهامی عام

ثبت شرکت سهامی عام ، شرکتی است که حداقل سرمایه لازم برای تاسیس آن نباید کمتر از 500 هزار تومان باشد و اگر سرمایه کمتر از این مقدار باشد سرمایه داران باید تا یک سال سرمایه خود را افزایش دهند و اگر موفق به افزایش سرمایه نشوند باید عنوان شرکت خود را تغییر دهند .

از آنجا که این شرکت ها سرمایه خود را از طریق فروش سهام به مردم به دست می آورند زمیته خوبی برای ایجاد اقتصاد بزرگ و اهداف بزرگ و سرمایه زیاد هستند زیرا عموم با اعطای سرمایه خود موجه افزایش نقدینگی شرکت خواهند شد.

انواع شرکت های تجاری با مسئولیت محدود

از رایج ترین شرکت ها در کشور ما می توان به این شرکت اشاره کرد که معمولا میان نزدیکان همچو افراد فامیل دوستان و آشنایان تشکیل می شود . شرکت های تجاری با مسئولیت محدود معمولا بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تقسیم شده است و هر کدام از شرکا به اندازه میزان سرمایه خود در شرکت نسبت به قروض و تعهدات شرکت مسئولند.موضوع فعالیت این شرکت نمی تواند جز به امور تجاری باشد .

در نام گذاری ثبت شرکت مسئولیت محدود باید به نکات زیر توجه شود :

  1. در اسم شرکت حتما عبارت با "مسئولیت محدود" قید شود در غیر اینصورت  آن شرکت از دید افرد دیگر یک شرکت تضامنی به حساب می آید و تابع مقررات آن خواهد بود . 2- عدم ذکر نام شرکا در اسم شرکت ؛ اگر این اتفاق بیفتد این شرکت در مقابل شخص سوم حکم شریک ضامن در شرکت های تضامنی را خواهد داشت .

انواع شرکت های تجاری نسبی

ثبت انواع شرکت های نسبی

به شرکت هایی که برای ثبت آنها وجود حداقل دو شریک لازم است و مسئولیت شرکا بسته به سرمایه ای است که فراهم کرده اند . نحوه نام گذاری برای ثبت شرکت نسبی هم مانند شرکت تجاری با مسئولیت محدود باید عبارت شرکت نسبی ذکر شود و نام حداقل یکی از شرکا در نام شرکت نسبی قید شود .

این نکته فراموش نشود که نام شرکت نسبی باید با شرایط اعلام شده توسط مرجع ثبت شرکت ها تطابق داشته باشد.

شرکت های تجاری تضامنی

شرکتی که تحت اسمی مخصوص در جهت امور تجاری بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود.

اگر دارایی شرکت برای پرداخت تمام قروض کافی نباشد ، مبلغ قروض میان شرکا تقیم می شود و آنها مسئول تامین قروض هستند .

اگر نام مالکان شرکت در اسم شرکت بیاید آن شرکت تضامنی به حساب می آید . از ساده ترین نوع شرکت است و برای انجام امور تجاری بین دو نفر انجام می شود و در آن شرکا فعالین های مستقل و مستمر کارافرینی را تحت نام یک شرکت انجام می دهند .برای اطلاع از شرایط ثبت شرکت تضامنی می توانید این مقاله را مطالعه نمایید.

معرفی شرکت تجاری مختلط سهامی

این شرکت ها از اجتماع شرکا در شرکت های تضامنی و سهامی که بعضی شرکا می توانند ضامن و یعضی دیگر می توانند سهامدار باشند.

اسم شرکت باید شامل نام یکی از شرکا و یا تصمیم گیری در جهت انتخاب نام توسط شرکا انجام گیرد.

به طور خلاصه شرکای سهامی به کسانی گفته می شود که سرمایه آنها به عنوان سهام یا قطعات سهام متساوی درآمده و مسئولیت آنها به اندازه همان سرمایه ای است که در شرکت دارند.

شرکت های تجاری مختلط غیر سهامی

شرکت مختلط غیر سهامی بین یک یا چند شرکت ضامن و یک یا چند شریک به وجود می آید و روابط شرکا تابع شرکت نامه است .

در نام این شرکت باید عبارت مختلط غیر سهامی قید شود به دلیل آنکه این شرکت وظیفه انتشار سهامی را ندارد . شرکا در این شرکت به اندازه میزان سرمایه ای که در شرکت گذاشته اند مسئولیت دارند ولی در صورتی که شرکت به مشکلات مالی و از این قبیل برخورد کند شرکه وظیفه قبول مسئولیت تمام ضرر ها و قرض و بدهی های شرکت را دارند.

شرکت های تجاری تعاونی تولید و مصرف

ثبت انواع شرکت های تولیدی

این شرکت به دونوع شرکت تعاونی تولید و شرکت تعاونی مصرف تقسیم می شود.

شرکت تعاونی تولید طبق قانون تجارت شرکتی است توسط صاحبان شناخته شده حرفه ها تشکیل می شود و شرکای این شرکت برای تولید و فروش اشیا از مشاغل خود استفاده می کنند . حداقل 3/2 اعضای اداره کننده شرکت که مشاغل خاص دارند باید مشاغلشان در راستای موضوع شرکت باشد.

اگر موضوع شرکت تعاونی در انجام فعالیت های بازرگانی دخیل باشد آن شرکت تجاری است . شرکا می توانند تحت عنوان شرکت سهامی خاص یا با مسئولیت محدود شرکت خود را ثبت کنند .

شرکت تعاونی مصرف با اهداف خاصی به وجود می آید این اهداف شامل فروش اجناس لازمه برای زندگی ، تقسیم منافع بین همه شرکا با توجه به میزان خرید هر یک از آنها می باشد.

نحوه نام گذاری شرکت های تعاونی حدودا شبیه به دیگر شرکت ها می باشد برای مثال در نام گذاری برای شرکت حتما عبارت تعاونی باید با نام آن ذکر شود.

شرکت های تجاری دانش بنیان

ثبت انواع شرکت های دانش بنیان

به موسسات خصوصی و مردمی به در جهت اهدافی همچون توسعه اقتصادی و افزایش علم و ثروت در جهت کسب دانش و پیشرفت های علمی و اقتصادی در راستای گسترش اختراعات و نوآوری ها و در نهایت تجاری سازی آنها تشکیل می شود .

این شرکت ها هسته فعالیت خود را در جهت افزایش علم و دانش در زمینه های مختلف و پشتیبانی از نوآوری ها در جهت رفت نیاز جامعه و حل مشکلات اقتصادی دانشگاه ها و واحد های پژوهشی قرار داده اند .

انواع شرکتهای دانش بنیان

  1.  شرکت هایی که فقط اعضای هیت علمی مالک آن هستند .اگر سهام دانشگاه کمتر از 50% باشد ، شرکت دانش بنیان شرکتی خصوصی به حساب می آید و باید تابع قانون تجارت باشد و در اداره ثبت شرکت ها ثبت گردد .
  2.  شرکت هایی که دانشگاه ها نیز در آن مالکیت دارند . اگر سهام دانشگاه بیشتر از 50% باشد ، شرکت دانش بنیان شرکتی دولتی به حساب می آید. مهمترین اصل شرکت دانش بنیان دولتی ، اصل خدمات علمی ، فنی و تحقیقات می باشد .

زمینه ها و بخش های فعالیت انواع شرکتهای مربوط به دانش بنیان

  1. انجام تحقیقات کاربردی
  2. ارائه خدمات تخصصی و مشاوره ای
  3. تولید محصولات یا فناوری نوین
  4. انجام خدمات نظارتی بر تحقیقات پژوهشی ، اجرایی و مشاوره ای
  5. ارائه خدمات توسعه کارافرینی
  6. ایجاد مراکز رشد و خدمات ایجاد و توسعه کسب و کار
  7. ارائه خدمات ورود کسب و کار به بازار بین المللی و جهانی کردن آنها
  8. ارائه خدمات توسعه محصول
  9. برنامه ریزی و اجرای طرح های توسعه ی کار آفرینی در سطوح ملی ، منطقه ای و محلی

آشنایی کامل با انواع شرکتها از طریق مشاوره رایگان در سامانه دنیای ثبت

مشاوره برای ثبت انواع شرکت ها

قبل از انجام اقدامات لازم برای ثبت شرکت لازم است تجربیات لازم را داشته باشید زیرا در هر محیط اجتماعی عنصر فساد وجود دارد و شما برای حفظ کسب و کار خود نیاز به جسارت و زکاوت دارید ولی بهتر است مراقب باشید خود نیز در این چاله فساد فرو نروید.

پیشنهاد می شود حتما با کارشناسان حقوقی مجرب ما در سامانه دنیای ثبت، بابت این زمینه تبادل نظر داشته باشید. قبل از هر اقدام اطلاعات اولیه راجع شرکت ها و ویژگی های آنهارا کسب کرده و سپس در صورت نیاز بهترین نوع را برای کسب و کار خود انتخاب کنید .قوانین مهمی که در شناخت انواع شرکتها می تواند به شما کمک کند، اطلاع از سرمایه اولیه، قوانین انتخاب اسم، مجوز ها و مدارک ثبت شرکت است که بهتر است آنها را در نظر بگیرید.

سوالات متداول

آیا ثبت انواع شرکتها شرایط سنی خاصی دارد؟

افراد تا زمانی که به سن قانونی یعنی 18 سال نرسیده باشد اجازه برای ثبت شرکت را ندارند ولی بعد از رسیدن به سن قانونی می توانند به صورت مستقل در این زمینه فعالیت کنند.

افراد در سن 18 سالگی معمولا به بلوغ فکری و صلاحیت در تصمیم گیری می رسند ، امتیازی که شاید تا قبل از سن قانونی از آن محروم باشند ؛ شخصیتی پایدار و مستحم نیاز به تجربه و بدست آوردن تجربه نیاز به زمان دارد به همین خاطر بهتر است اول در محیط های تجاری قرار بگیرید و تجربه کسب کنید تا بتوانید در کنال بلوغ ستی به بلوغ فکری هم رسیده و به عنوان فردی مجرب وارد بازار کار شوید .

برای ثبت انواع شرکت نیاز به چه میزان سرمایه است ؟

میزان سرمایه لازم برای ثبت شرکت بستگی به نوع و اهدافی است که قرار است شرکت در راستای آن حرکت کند . و سرمایه لازم برای انواع شرکت ها متغییر است برای مثال سرمایه لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص نیاز به سرمایه دارد ولی شرکت های تعاونی نیاز به سرمایه ندارند . شرکت هایی با سرمایه محدود نیازی به سرمایه اولیه خاصی ندارند.

برای ثبت شرکت میتوان از آدرس منزل استفاده کرد؟

برای ثبت شرکت نیاز است که آدرس شرکت در مکانی مشخص ثبت شود .در زمانی که ابتدای کار شماست می توان شرکت را با آدرس منزل و آدرس مکانی مسکونی نیز ثبت کرد اما برای تشکیل پرونده نیاز است شرکت در آدرسی تجاری ثبت شود .این آدرس می تواند مکانی اجاره ای و یا یک دفتر کار باشد.

در مواجه با مرگ یکی از شرکا چه اتفاقی برای سهام او در شرکت می افتد ؟

این اتفاق تاثیری در ادامه فعالیت های شرکت ندارد .در برخی از شرکت ها که دارای سهام هستند ، سهام فرد فوت شده به ورثه اش می رسد .و اگر شخص فوت شده از شرکای اصلی و یا اشخاص هیئت مدیره باشد تمام مسئولیت ها و وظایف او به قائم مقام متوفی تعلق می گیرد.

برای مشاوره رایگان و همچنین ثبت انواع شرکتها فرم زیر را پر کنید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خدمات ثبت ایزو تماس