شركت هايي كه بايد ثبت شوند

براي مشخص كردن شركت هايي كه بايد ثبت شوند، لازم است، آشنايي نسبي با، تعريف و نحوه تشكيل شركت ها و انواع آنها، داشته باشيم.

تماس با ما مشاوره رایگان

شركت چيست؟

کسب ‌و کار ها، از لحاظ تعداد افراد تشکیل ‌دهنده، نوع فعاليت آنها، محل کسب‌ وکار، تقسيم بندي سازماني، نوع طبقه ‌بندی دروني آن کسب‌ و کار و... به چند شكل ايجاد مي شوند. اگر دو یا چند نفر، به واسطه مشارکت تیمی با يكدیگر، کسب ‌وکاری را به وجود آورده و به صورت شراكتي منافعي را دنبال كنند، شركت ايجاد مي شود و در محل مشخصي شروع به فعاليت مي كنند. اين موسسه، شركت يا مركزي كه تاسيس شده، داراي هويتي حقوقي مستقل از افراد تشكيل دهنده آن است و به تناسب آن مشمول مسئوليت ها، حقوق و قوانين خاصي مي باشد. براي شروع فعاليت آنها، حتما بايد ثبت شركت انجام شود.

بر اساس تعاريف حقوقي شركت، پيمان نامه اي است كه به واسطه آن، شركا متعهد به دنبال كردن منافع شخصي خود شده و سود حاصله را بين خود تقسيم مي كنند.

نكته:‌ به افرادي که شركت توسط آنها تاسيس شده، اشخاص حقیقی گفته می‌شود، و به آن شركت، مؤسسه‌ يا سازمان تاسيس شده توسط اين افراد، شخصيت حقوقي گفته مي شود.

جهت آشنايي كامل با اشخاص حقيقي و حقوقي كليك كنيد.

براي دانستن ويژگي هاي شركت هايي كه بايد ثبت شوند، نياز است كه با انواع شركت ها آشنايي داشته باشيم.

ما در مقاله اي به طور مفصل درباره اين موضوع صحبت كرده ايم و در اين جا به بيان تيتر وار نام شركت ها اكتفا مي كنيم.

جهت مشاهده مقاله، انواع شركت ها وفعاليت هاي اقتصادي روي لينك كليك كنيد.

چه شركت هايي قابليت ثبت شدن دارند؟

بر اساس نوع شركت ها، اهداف و نوع فعاليت آنها، مي توان شركت هاي قابل ثبت را تعيين كرد. شركت هاي مدني، كه با اهداف اجتماعي،‌ خيرخواهانه و... فعاليت مي كنند، نيازي به ثبت شدن ندارند به جز شركت هاي مدني سهامي خاص، با مسئوليت محدود و شركت هاي دانش بنيان كه امكان ثبت شدن دارند.

اما شركت هاي تجاري كه اهداف تجاري دارند و به دنبال منفعت افراد تشكيل دهنده هستند، حتما بايد ثبت شركت را انجام دهند تا بتوانند، شخصيت حقوقي منحصر به فرد خود را داشته و فعاليت خود را شروع كنند.

انواع شركت هاي تجاري كه بايد ثبت شوند كدامند؟

انواع شركت هاي تجاري كه نياز به ثبت شده دارند شامل اين 8 دسته مي باشند.كه در تصوير زير مي بينيد. يا شركت هاي (تضامني، نسبي، با مسئوليت محدود، سهامي خاص، سهامي عام، مختلط سهامي، مختلط غير سهامي، تعاوني )

شرکت های قابل ثبت

نكات مهم و پيش نياز براي ثبت شركت ها

در ويژگي هاي موسسه ها و شركت هايي كه بايد ثبت شوند،‌ بايد اين موارد وجود داشته باشند. كه عبارتند از:

  • داشتن شريك
  • اختصاص دادن سرمايه لازم براي تاسيس شركت
  • مشخص كردن محل فعاليت شركت
  • اختصاص دادن سمت هاي خاص به اعضا
  • مشخص بودن مقدار سهم هر يك از شركا
  • اعطاي حق امضاء به هر يك از اعضا
  • تعيين سمت ها و حدود و اختيارات خاص هر يك از اعضا و هيات مديره
  • مشخص كردن نوع فعاليت و موضوع اساسنامه شركت
  • دارا بودن (اوراق اوليه، اساسنامه، ابلاغيه، تقاضانامه، شركت نامه، اظهارنامه و...)

تعريف اساسنامه

همانطور كه از نام اساسنامه پيداست، اطلاعات اساسي هر شركت، از جمله: ‌اهداف، خط مشي ها، بايد و نبايد ها، نوع و محل فعاليت، ميزان سرمايه آن، سال مالي، تمام وظايف اعضا، هيات مديره، حتي نحوه تقسيم سود و زيان شركت هنگام انحلال و تمام جزئيات و اطلاعات هويتي شركت، از اساس در آن قيد مي شود.

هر شركت و موسسه يا... براي ثبت شركت، بايد اين اطلاعات را به صورت جامع مشخص و ثبت كند. در واقع، اساسنامه هنگام ثبت شركت، ايجاد مي شود.

نكته: سال مالي شركت نيز، بايد در اساسنامه ذكر شود كه منظور از آن، سال مالي از زمان ثبت شركت و تاريخ شروع تاسيس آن تا پايان اسفند ماه همان سال، مي باشد.

تصوير زير، نمونه يك اساسنامه، مربوط به يك شركت تعاوني است.

تعريف اوراق اوليه

همچنين هر شركت، بايد قبل از ثبت، صورت جلسه اي اوليه داشته باشد كه در آن،‌ نام و نام خانوادگي، مشخصات كامل اعضا و هيات مديره، محل زندگي، شماره هاي تماسشان، ميزان سهم سهامداران، اعضا داراي حق امضاء اوراق اصلي و عادي و تاريخ تشكيل اولين جلسه مربوط به هيات مديره از زمان ثبت شركت و شروع فعاليت در آن باشد.

ابلاغيه چيست؟

اعلام رد يا تاييد شدن درخواست ثبت شركت توسط ابلاغيه صورت مي گيرد كه در آن نام و تاريخ داشتن اعبار براي هر شركت مشخص شده است.

تعريف تقاضانامه

به اوراق چاپ شده اي گويند كه از نظر قانوني معتبر است و از طرف موسسان و شركا و درخواست دهندگان براي ثبت شركت، در دو نسخه تنطيم شده و بعد از امضاء شدن به مراجع ذيصلاح جهت ثبت شركت، ارائه مي شود. اين نوع اوراق، بيشتر در شركت هاي تجاري تضامني و با مسئوليت محدود، مورد استفاده قرار مي گيرد. اگر اين اوراق براي شركت هاي سهامي عام به كار برده شود، عنوان اظهارنامه را به خود مي گيرد.

تصوير زير، فرم يك تقاضانامه ثبت شركت با مسئوليت محدود است.

فرم تقاضای ثبت شرکت

تعريف شركت نامه

شركت نامه، قراردادي است كه به صورت رسمي بين شركا و موسسان تشكيل دهنده شركت،‌ به امضاء رسيده و به اين وسيله، داراي اعتبار مي شود.

شرکتنامه مثل صلح‌نامه نوعی سند رسمی است و همچون اسناد رسمی دیگر تنظیم شده و توسط قوه قضاییه به چاپ می‌رسد. این سند پس از تکمیل اطلاعات به سازمان ثبت اسناد و املاک و اداره کل ثبت شرکت‌ها و مالکیت صنعتی تحویل داده می‌شود.

امکان تغییر شرکتنامه به عنوان مهم‌ترین و پایه‌ای‌ترین سند یک شرکت فقط با رضایت تمامی شرکا امکان‌پذیر است. این تغییر باید در اداره ثبت شرکت ‌ها ثبت شود.

روابط مالی بین شرکا، نحوه تقسیم سود و زیان، ورود و خروج شریک یا شرکا، انحلال شرکت، اختیارات و وظایف، تعهدات و امتیازات، میزان برداشت هر یک از شرکا و… طبق قانون تجارت در شرکتنامه ثبت می‌شود. اين تصوير، فرم يك شركت نامه براي ثبت شركت از نوع تضامني مي باشد.

اظهارنامه چيست؟

نوشته اي چاپي است كه همانند برگه دادخواست، به صورت قانوني تنظيم شده و براي بيان مطالب به شكل قانوني مورد استفاده قرار مي گيرد. تصوير زير، يك نمونه برگه اظهارنامه مي باشد.

نمونه اظهارنامه

نتیجه گیری

با توجه به توضيحات ذكر شده در اين مقاله،‌ مي توان نتيجه گرفت كه تمام شركت هاي تجاري با هر نام و عنواني بايد براي شروع فعاليت خود، ثبت شركت را انجام داده و مشخصات كامل اعضاء، شركا، نوع اهداف و فعاليت ها، نوع سهام و سرمايه و... را نزد مراجع مربوطه، تعيين و ثبت كنند. همچنين، شركت هاي دانش بنيان نيز، گرچه مانند برخي شركت هاي مدني، اهداف علمي، آموزشي و... دارند، اما بر طبق قوانين ثبت شركت ها، قابليت ثبت شدن دارند.

متخصصان ما در دنیای ثبت مي توانند ،كار ثبت شركت را به بهترين شكل براي شما انجام دهند. همچنين، مشاوران ما آماده پاسخگويي به سوالات شما عزيزان در زمينه، نحوه ثبت برند،‌ ثبت شركت و موارد حقوقي ديگر مي باشند.

چه شركت هايي بايد ثبت شوند و مجوز فعاليت داشته باشند؟

تمام شركت هاي با اهداف تجاري كه به دنبال تامين منافع اعضاء تشكيل دهنده خود هستند، بايد فعاليت و شراكت خود را ثبت كنند. با خواندن انواع شركت ها در اين مقاله، با تمامي شركت هايي كه نياز به ثبت شدن دارند، آشنا خواهيد شد.

كدام شركت ها بايد داراي اساسنامه باشند؟

تمامي شركت ها داراي اساسنامه اي براي ذكر دقيق اطلاعات اساسي و پايه اي آن شركت هستند كه براي ثبت شركت نيز مورد نياز است. اين مورد را در بخش اساسنامه،‌ توضيح داده ايم.

برای مشاوره رایگان فرم زیر را پر کنید

مراحل تمدید برند

زمانی که شما برند خود را به ثبت می‌رسانید، به مدت ۱۰ سال اعتبار دارد که پس از به پایان رسیدن آن شما نیاز به تمدید مجدد دارید. اولین مرحله اطمینان از پایان اعتبار برند است. شما می‌توانید برای تمدید به صورت حضوری و غیرحضوری اقدام کنید. در روش حضوری تمام مراحل در دفاتر مربوطه صورت می‌گیرد، اما در روش غیر حضوری شما باید مراحل را به صورت آنلاین طی کنید. در زیر به صورت مجزا به معرفی این مراحل می‌پردازیم:

  1. ابتدا شما باید وارد سامانه تمدید برند شوید.
  2. درخواست شما که تمدید علامت تجاری است، در مرحله دوم مشخص می‌شود.
  3. در مرحله سوم، شما نیاز به اظهارنامه و رمز ورود به سامانه دارید.
  4. در مرحله چهارم باید مجدد نوع درخواست خود را تعیین کنید.
  5. تکمیل کردن متن درخواست که همان تمدید برند است، در مرحله پنجم صورت می‌گیرد.
  6. وارد کردن اطلاعات آن هم به صورت دقیق را باید در این مرحله انجام دهید.
  7. مدارکی که سامانه به آن نیاز دارد را بررسی و سپس آنها را بارگذاری کنید.
  8. درستی اطلاعات شما یک نکته بسیار مهم است؛ بنابراین بهتر است در این مرحله دوباره اطلاعات خود را بررسی کنید‌.
  9. تائید اطلاعات در این مرحله صورت می‌گیرد تا برای سامانه ارسال شود.
  10. پرداخت هزینه آن هم بابت انجام کار صورت می‌گیرد و کد پیگیری یا شماره مکانیزه به شما تحویل داده می‌شود.
  11. کارشناس در کارتابل خود مدارک شما را بررسی کرده و پاسخ را به شما ارائه می‌دهد.
  12. در این مرحله شما باید به صورت حضوری به اداره مراجعه کنید و گواهی تمدید را دریافت نمایید.
  13. تمام مدارک شما در اداره کپی برابر اصل می‌شود و پس از تایید گواهی تمدید برند به شما داده می‌شود.

شرایط تمدید برند

شرایط تمدید برند چیست

هر کسی شرایط تمدید برند را ندارد و شما تنها زمانی که اعتبار برند تمام شده باشد، می‌توانید این کار را انجام دهید. اگر مدارک شما کامل نباشد، امکان تمدید برند وجود ندارد. تمدیدکردن برند به مهارت نیاز دارد، چون یک کار کاملا تخصصی است.

برای تمدید برند، مدت زمان خاصی مشخص می‌شود و در صورتی که فرد درخواستی برای تمدید صادر نکرده باشد و مدت زمان آن هم گذشته باشد، فرد باید جریمه‌ای را پرداخت کند. شرایط تمدید برند برای همه افراد یکسان نیست و این بستگی به نوع برند و مدت زمان اعتبار آن دارد.

شرایط تمدید به این صورت است که شما باید ظرف ۶ ماه درخواست تمدید را صادر کنید و اگر درخواست شما بعد از ۶ ماه انجام شود با هزینه بیشتری روبرو خواهید شد. تمام صاحبان برند شرایط تمدید را دارند در صورتی که تغییری در برند و لوگو مجموعه ایجاد نکرده باشند. اگر تغییری در روند کار ایجاد شده باشد، شخص باید اسناد و مدارکی در این خصوص ارائه دهد و علت آن را هم ذکر نماید. برندی که برای ۱۰ سال تمدید می‌شود تنها در حوزه خود قابل استفاده بوده و نمی‌توان در مجموعه‌ای دیگر از آن استفاده کرد.

مدارک تمدید برند

تمدید برند هم مانند هر پروسه اداری دیگری نیازمند اسناد و مدارک است تا شما بتوانید برند خود را برای دیگران اثبات کنید. این اسناد و مدارک برای افراد حقیقی و حقوقی متفاوت بوده و به شرح زیر است:

مدارک تمدید برند برای افراد حقیقی

  • کپی شناسنامه و کارت ملی به همراه اصل، باید توسط شخص دارنده برند ارائه گردد.
  • فرم اطلاعات به صورت کاملا دقیق پر شود.
  • اگر شرکت دارای وکیل است باید وکالتنامه‌ای که از طرف این شخص ارائه می‌شود، مهر و امضا گردد.

مدارک تمدید برند برای افراد حقوقی

  • اول باید مدارک را پر کنند.
  • آگهی کردن آخرین تغییرات شرکت و همچنین روزنامه کردن آن
  • ارائه کپی شناسنامه و کارت ملی برای افرادی که در شرکت حق امضا دارند.
  • وکیل باید وکالتنامه مهر و امضا شده را ارائه دهد.

مقاله پیشنهادی : مدارک ثبت برند در ایران

هزینه تمدید برند

برای اینکه بتوانید برند خود را تمدید کنید، باید هزینه‌ای بابت این کار پرداخت نمایید. هزینه تمدید برند بر اساس شرایط خاصی مشخصی می‌شود؛ به همین دلیل برای همه افراد هزینه دقیقی ندارد. این هزینه بر اساس عوامل زیر تعیین می‌گردد:

  • آگهی کردن تغییرات شرکت در روزنامه رسمی خود هزینه جداگانه‌ای دارد که فرد باید قبل از تمدید و طی مراحل آن را پرداخت کند. هزینه آگهی کردن باعث شده تا هزینه نهایی برای افراد حقوقی بیشتر شود.
  • هزینه تمدید برند به نوع آن و همچنین حقیقی و حقوقی بودن آن بستگی دارد. برندهای حقیقی با هزینه کمتری تمدید می‌شوند.
  • تعداد طبقاتی که در ثبت برند انتخاب می‌شوند در تعیین هزینه تمدید برند نقش دارند. اگر تعداد طبقات کاهش پیدا کرده باشد شما باید مجدد هزینه کنید تا بتوانید طبقات جدیدی را اضافه کنید.

کارشناسان ما در سامانه دنیای ثبت می‌توانند بر اساس تعداد طبقات برند، هزینه دقیق را در اختیار شما قرار دهند. این هزینه بر اساس شرایط شما اعلام می‌گردد. مشاوره‌هایی که شما برای دریافت هزینه تمدید برند دریافت می‌کنید، کاملا رایگان هستند. این هزینه با تورم و شرایط بازار هر سال تغییر می‌کند.

در ارتباط با هزینه ثبت برند، خواندن این مقاله پیشنهاد می شود.

تمدید آنلاین برند

پیشرفت تکنولوژی باعث شده تا شما بتوانید به صورت آنلاین برند خود را تمدید کنید. در این شرایط نیازی به مراجعه حضوری نیست. با ورود به سامانه دنیای ثبت می‌توانید در کمترین زمان کار تمدید را پیش ببرید. در این سامانه الکتریکی شما باید ابتدا درخواست تمدید برند را ثبت نمایید. این تقاضانامه توسط خود فرد یا نماینده قانونی او در سیستم درج می‌شود. فرمی در اختیار شما قرار داده می‌شود که حاوی مشخصات فردی است و شما باید اطلاعات خود را با دقت و به درستی در آن وارد نمایید.

مراحلی که شما به صورت آنلاین درون سایت پشت سر می‌گذارید غیرقابل برگشت است. پس بهتر است مشخصات را به درستی ثبت و اسناد و مدارک را با اطمینان بالا بارگذاری نمایید. در تمدید آنلاین هزینه به صورت اینترنتی و از طریق درگاه سایت کسر می‌گردد. این سامانه کاملا هوشمند بوده و کارشناس سایت پس از بررسی اطلاعات و اسناد و مدارک شما در صورت تایید مجوز صدور تمدید برند را اعلام می‌کند. یادداشت کردن شماره اظهارنامه به شما کمک می‌کند تا بتوانید مراحل کار را به خوبی پیگیری کنید.

تمدید لوگو

لوگو یک نشان گرافیکی است که هویت اصلی سازمان را نشان‌ می‌دهد و زمانی که شما برای تمدید برند اقدام می‌کنید، لوگو هم باید تمدید شود. اگر طی ۱۰ سالی که شما از برند و لوگو استفاده کرده‌اید، هیچ گونه تغییراتی در آن ایجاد نکرده‌اید کار تمدید آسا‌ن‌تر خواهد شد. اما اگر در این پروسه لوگو را تغییر داده باشید، باید مدارکی را برای اصلاح ارائه دهید. پس از اینکه بازرس لوگو شما را تایید کرد، برند شما هم مورد ارزیابی و تایید قرار می‌گیرد.

تمدید لوگو هم به صورت آنلاین امکان‌پذیر است و شما با مراجعه به سامانه دنیای ثبت می‌توانید به صورت کاملا هوشمند این کار را انجام دهید. لوگوی شما باید برای کارشناسان ارسال گردد تا آنها بتوانند تحقیقات لازم را در این خصوص انجام دهند. وقتی لوگو در کمترین زمان تمدید می‌شود این امکان برای شما فراهم می‌گردد تا به کسب و کار خود رونق بیشتری ببخشید.

نتیجه گیری

تمدید برند کاری پیچیده است؛ بنابراین شما به یک سامانه کاملا هوشمند نیاز دارید. سامانه دنیای ثبت با ارائه خدماتی بروز در خصوص تمدید برند و لوگو توانسته به خوبی نیاز شما را برطرف سازد. کارشناسان این سامانه به صورت آنلاین کار خود را انجام می‌دهند؛ به همین دلیل اطلاعات و اسناد و مدارک شما در کمترین زمان بررسی می‌شود و علاوه بر این هزینه کمتری هم دارد.

چه زمانی باید برای تمدید برند اقدام کنیم؟

کزمانی که مدت ۱۰ ساله اعتبار برند به اتمام می‌رسد، شما ۶ ماه فرصت برای تمدید آن دارید.

تمدید برند چقدر به طول می‌انجامد؟

زمانی که اطلاعات و اسناد و اظهارنامه را ارسال می‌کنید، طی ۲ ماه مجوز تمدید صادر می‌شود.

برای مشاوره رایگان و همچنین جهت درخواست تمدید برند و لوگو فرم زیر را پر کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خدمات ثبت ایزو تماس