پلمپ دفاتر چیست؟

درخواست پلمپ دفاتر قانونی

امروزه با افزایش کسب و کارهای مختلف و تاسیس شرکت‌های بسیار، تمام شرکت‌ها موظف هستند براساس قانون ثبت شوند و دارای پلمپ دفاتر باشند که در اداره ثبت شرکت‌ها این کار صورت می‌گیرد؛ بنابراین پلمپ دفاتر بعد از ثبت شرکت صورت خواهد گرفت و شرکت‌ها برای اظهارات هزینه‌ها و درآمدهای خود نیاز به پلمپ دفاتر دارند، که طبق ماده 6 قانون تجارت برای تمام اشخاص حقیقی و حقوقی تصویب شده است.

دفاتر پلمپ با نام‌های دیگری مانند دفاتر تجاری یا دفاتر مالیاتی نیز شناخته می‌‌شود و به عنوان یکی از وظایف مالیاتی تاجرها و شرکت‌ها است که هر ساله باید انجام شود. این امکان وجود دارد که شما به صورت اینترنتی در سامانه اداره ثبت شرکت‌‌ها یا سامانه دنیای ثبت، درخواست خود را ثبت کنید و بعد از تکمیل مراحل، دفاتر توسط پست به آدرس ثبتی شما ارسال خواهد شد.

این دفاتر برای ثبت امور مالی بسیار کاربردی است و پلمپ دفتر باید در مهلت قانونی انجام شود؛ زیرا در غیر این صورت شما باید جریمه‌های مالیاتی را پرداخت کنید. اگر می‌خواهید اطلاعاتی درباره پلمپ دفاتر کسب کنید تا پایان با ما همراه باشید.

تماس با ما مشاوره رایگان

روش‌های پلمپ دفاتر

طریقه پلمپ دفاتر

روش‌های پلمپ دفاتر دارای چند مرحله است که باید به ترتیب انجام گیرد. شما باید در ابتدا وارد سایت سازمان ثبت اسناد شوید و در قسمت پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی، اطلاعات متقاضی را وارد کنید. اما باید به این نکته توجه کنید که اطلاعات دریافتی باتوجه به اینکه متقاضی شخص حقیقی یا حقوقی است، تفاوت دارد. روش‌های انجام پلمپ دفتر به ترتیب زیر است:

ثبت اطلاعات متقاضی پلمپ دفتر

در مرحله اول شما باید نوع شخص متقاضی را تعیین کنید که نوع شخص متقاضی می‌تواند حقیقی، حقوقی ثبت شده در مرجع ثبت شرکت‌ها، حقوقی غیر از مرجع ثبت شرکت‌ها و شعبه شخصیت حقوقی مرجع ثبت شرکت‌‌ها باشد. بعد از انتخاب نوع شخص متقاضی، باید نوع تقویم مالی و شروع سال مالی را مشخص کنید. اما باید به این نکته توجه کنید که شروع سال، ماه و روز مالی باید دقیقا بر اساس آن تاریخی که در اساسنامه شخصیت حقوقی ثبت شده است، انتخاب شود.

بعد از انجام اینکار پایان سال مالی به صورت خودکار بررسی و محاسبه می‌شود. تابعیت و شماره همراه متقاضی را وارد کنید، در وارد کردن شماره همراه دقت کنید، زیرا پیامک‌‌های مربوط به مراحل پلمپ دفاتر به شماره ای که وارد می‌کنید، ارسال خواهد شد. متقاضیان باید مشخصات خود را به صورت صحیح و مطابق با کارت ملی خود وارد کنند؛ زیرا اگر اطلاعات ثبت شده با استعلام ثبت احوال برابر نباشد، باعث رد درخواست می‌شود.

باید در وارد کردن نام تجارتخانه نیز دقت کنید؛ زیرا با وارد کردن عنوان‌هایی مانند شرکت، موسسه و سایر موارد درخواست شما رد خواهد شد. برای وارد کردن آدرس محل دریافت دفتر پلمپ شده باید بدانید که دفاتر به آدرسی که در این بخش وارد می‌کنید، ارسال خواهد شد؛ بنابراین آدرس خود را به صورت دقیق وارد کنید. در مورد شخصیت حقوقی ثبت شده در مرجع ثبت شرکت‌‌ها علاوه بر این موارد باید شناسه ملی نیز وارد کنید. بعد از کامل کردن همه بخش‌ها بر روی گام بعدی کلیک کنید تا به مرحله بعد بروید. توجه کنید که اطلاعاتی که در این بخش وارد کردید باید مطابق اطلاعات صحیح شرکت باشد و درصورتی که بخشی از اطلاعات صحیح نباشد، امکان رفتن به مرحله بعد وجود ندارد.

ثبت اطلاعات شخصیت حقوقی

با وارد شدن به این مرحله باید اطلاعات شخص حقوقی که در مرحله قبل وارد کردید به شما نمایش داده ‌شود. شما باید اطلاعات را با دقت بررسی کنید و در صورت صحیح بودن اطلاعات گزینه تایید اطلاعات شخصیت حقوقی را انتخاب کنید. در مرحله بعدی بر اساس همین اطلاعاتی که وارد کردید یک شماره پیگیری برای درخواست شما ثبت می‌شود.

ثبت اطلاعات تکمیل ‌کننده اظهارنامه پلمپ

در این مرحله شما می‌توانید شماره پیگیری خود را مشاهده کنید؛ همچنین باید سمت تکمیل ‌کننده اظهارنامه مشخص شود و اطلاعات مربوط به یکی از اعضای هیات مدیره در این بخش وارد شود. اطلاعات سایر اعضای هیات مدیره درمرحله بعد وارد می‌شود.

ثبت اطلاعات هیات مدیره شرکت

در این مرحله مطابق با اینکه درخواست پلمپ دفاتر مربوط به شخص حقیقی یا حقوقی است، باید اطلاعات مورد نیاز در این مرحله توسط شما وارد ‌شود. بعد از وارد کردن اطلاعات مربوط به اعضای هیات مدیره شرکت، روی گزینه ثبت اطلاعات شخص کلیک کنید. اما باید به این نکته توجه کنید که اطلاعات افراد با تابعیت ایرانی، با کد ملی و برای تابعیت غیرایرانی با کد فراگیر ملی ثبت می‌شود. همچنین شما می‌توانید کد فراگیر ملی را از سایت سازمان امور مالیاتی دریافت کنید.

ثبت سمت اعضای هیات مدیره شرکت

در این مرحله باید نوع دفتر مورد تقاضا تعیین شود که ممکن است شامل دفتر کل و دفتر روزنامه باشد؛ همچنین متقاضی باید علاوه بر تعیین نوع دفتر، تعداد برگ‌‌های دفتر و تعداد جلدهای دفتر نیز مشخص کند. بعد از وارد کردن اطلاعات گزینه ذخیره دفتر مورد تقاضا را انتخاب کنید. همچنین امکان ثبت تقاضا برای پلمب دفاتر خاص نیز در این مرحله وجود دارد.

ثبت دفتر مورد تقاضا

مدارک دریافت کارت بازرگانی نیز برای افراد حقیقی و حقوقی متفاوت میباشد که در ادامه هر یک را معرفی خواهیم کرد.

تایید صحت اطلاعات

در مرحله نهایی متقاضی باید صحت اطلاعات خود را تایید کند. انجام این کار با کلیک برروی تایید اظهارنامه پلمب دفتر تجاری و مدارک موردنیاز صورت می‌گیرد. اما این مرحله شامل یک بخش دیگر مدارک نیز می‌باشد، که در این بخش مدارک مورد نیاز متقاضی که باید ارسال کند باتوجه به شخص حقیقی یا حقوقی مشخص شده است.

مدارک مورد نیاز برای پلمپ دفاتر

پلمپ دفاتر چه مدارکی لازم دارد؟

پلمپ دفاتر برای اشخاص حقیقی مدارکی را نیاز دارد که متقاضی باید این مدارک را تکمیل کند. این مدارک شامل کپی کارت ملی متقاضی، کپی پروانه کسب و کپی از مجوز فعالیت شخص است. اگر شخصی قصد دارد که از دفتر خاص استفاده کند، باید بعد از این که تایید نهایی را در ارتباط با دفاتر پلمپ در سایت اداره ثبت شرکت‌ها انتخاب کرد به اداره پست مرکز شهر خود مراجعه کند ومدارک را تحویل دهد؛ همچنین مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقوقی متفاوت است و باید مدارک بیشتری نسبت به اشخاص حقیقی تحویل داده شود، که شامل کارت ملی مدیرعامل شرکت، کپی از روزنامه‌های کثیر الانتشار که آگهی تاسیس در آن چاپ شده است.

اگر شرکت در طول فعالیت تغییراتی داشته است باید تمامی مدارک تغییرات شرکت کپی گرفته شود، وکالتنامه برای شخصی که نماینده شرکت است و قصد پلمپ دفاتر را دارد باید تکمیل شود. همچنین باید مدارک دیگری مانند کپی شناسنامه و کارت ملی برابر اصل شده تمامی اعضای شرکت، تهیه و تنظیم اظهارنامه پلمپ، انتخاب دفاتر، مهر شرکت، نشانی دقیق شرکت و کد پستی شرکت باید تکمیل شود و بعد از پذیرش نهایی، چاپ رسید پذیرش درخواست پلمپ و چاپ اظهارنامه پلمپ دفتر و سایر مدارک باید به سازمان ارسال شود.

مقاله پیشنهادی : مدارک مورد نیاز ثبت شرکت

هزینه پلمپ دفاتر

پلمپ دفاتر جقدر هزینه دارد

دفاتر پلمپ، دفاتری هستند که هر شرکت باید آن را تهیه کند و برای گزارش ریز درآمدها و هزینه‌های خود به اداره مالیات تسلیم کند. هزینه پلمپ دفتر و تعیین نرخ تعرفه‌های تعیین درآمد شرکت‌ها یکی از موضوعات بسیار مهم برای هر شرکتی است که باید در ابتدای سال مالی به دارایی تحویل داده شود. هر شرکتی بعد از تاسیس، باید حداکثر تا 2 ماه بعد از انجام امور ثبتی در اداره ثبت شرکت‌ها، برای پلمپ دفاتر شرکت خود اقدام کند و در پایان سال مالی باید فعالیت مالی خود را در آن نوشته و در ابتدای سال بعد، آن را ارائه کند؛ همچنین در سال‌های بعدی هر شرکت ثبت شده می‌تواند درهر زمانی طی سال، برای اخذ دفاتر پلمپ مالیاتی خود اقدام کند و در پایان سال با تکمیل آنها، دفاتر را به اداره دارایی بدهد.

اگر شرکتی فعالیتی نداشته باشد باید دفاتر را دریافت و به صورت سفید همراه با عدم فعالیت ارائه کند. دفاتر مالیاتی شامل دو دفتر، روزنامه و کل است که در دفتر روزنامه لیست هزینه‌های روزانه و دردفتر کل هزینه و درآمد فصلی نوشته می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم تکمیل دفاتر را به حسابدار شرکت خود بسپارید تا در محاسبه مالیات شما مشکلی رخ ندهد. شما می‌توانید برای اطلاع از هزینه دفاتر پلمپ شرکت با سایت دنیای ثبت مراجعه کنید. این شرکت با کمترین هزینه و سریع ترین زمان آماده ارائه خدمات به شما می‌باشد.

مدت زمان پلمپ دفاتر

اسفند ماه هر سال به عنوان آخرین مهلت درخواست متقاضیان برای دفاتر قانونی سال مالی بعدی می‌باشد، که باید همزمان با این اقدام برای پلمپ دفاتر سال بعد نیز اقدام کنید. در واقع شما باید قبل از پایان سال درخواست خود را تحویل دهید. انجام این کار برای شرکت‌‌هایی که هنوز فعالیت خود را شروع نکرده‌اند، نیز امکان‌پذیر است؛ زیرا عدم فعالیت شرکت مربوط به گذشته است و نمی ‌توانید نسبت به سال مالی بعد اعلام عدم فعالیت کنید؛ همچنین عدم فعالیت شرکت باید در 4 ماه اول سال مالی بعد اعلام شود و درصورتی که در این بازه زمانی نباشد، شرکت شما باید جریمه مالیاتی پرداخت کند.

مشاوره رایگان برای پلمپ دفاتر

پلمپ دفاتر یکی از نگرانی‌های برخی از افراد بعد از ثبت شرکت و در پایان هر سال مالی است و یکی از مهمترین مسائل صاحبان شرکت‌ها است که اگر در زمان مقرر صورت نگیرد، صاحبان شرکت مشمول جریمه خواهند شد. به همین دلیل باید پلمپ دفتر را جدی بگیرید. این دفاتر، دفترهایی هستند که توسط اداره ثبت شرکت‌ها پلمپ می‌شوند.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان در این زمینه به سایت دنیای ثبت مراجعه کنید. این موسسه این امکان را برای شما فراهم کرده است که برای راحتی کار شما و صرفه جویی در هزینه و زمان بتوانید تمام کارها را به صورت غیر حضوری انجام دهید. این موسسه در هر ساعت از شبانه روز از طریق واتس اپ برای مشاوره رایگان حاضر به پاسخگویی است؛ در نتیجه شما می‌توانید در هر زمانی اگر سوالی داشتید از طریق سایت با کارشناسان باتجربه در ارتباط باشید و یا فرم درخواست تماس پر کنید.

شما می‌توانید بدون کوچکترین نگرانی کارهای خود را به این موسسه باتجربه بسپارید. درواقع دراین موسسه انواع امور حقوقی، انواع امور ثبتی، ثبت شرکت‌ها و برند، خدمات حسابداری، صدور انواع مجوز، صدور کارت بازرگانی و کد اقتصادی در سریعترین زمان و به صورت حضوری و آنلاین برای تمامی شهرها و همچنین خارج از کشور صورت می‌گیرد.

نتیجه گیری

دلیل نامگذاری دفاتر، به نام پلمپ دفاتر این است که تمام صفحات این دفاتر در اداره مالیات و ثبت شرکت‌ها پلمپ می‌شود. به همین دلیل اگر شرکتی دارای فعالیت باشد برای تعیین عملکرد مالی خود باید به تکمیل و ارائه این دفاتر بپردازد. در واقع تمام شرکت‌ها در صورتی که فعالیتی دارند، برای مشخص کردن عملکرد مالی خود باید این دفاتر را تکمیل کنند و عدم اخذ، تکمیل و ارائه این دفاتر باعث می‌شود که شرکت مورد نظر مشمول جریمه‌های مالیاتی شود؛ همچنین اگر شرکت شما فعالیتی ندارد برای اعلام عدم فعالیت شرکت به دارایی، باید دفاتر پلمپ شده خود را به صورت سفید یا خالی به حوزه دارایی شرکت تحویل دهید.

آیا امکان پلمپ دفاتر سال‌‌های قبل وجود دارد؟

خیر این امکان وجود ندارد، پلمپ دفتر هر سال باید تا قبل از اتمام سال جاری صورت گیرد و امکان پلمپ دفاتر سال‌های قبلی وجود ندارد.

آیا شرکتی که در طول سال هیچ‌ فعالیتی ندارد باید اقدام به پلمب دفتر کند؟

بله، شرکت‌هایی که در طول سال مالی هیچ فعالیتی ندارند، باید پلمب دفاتر خود را انجام دهند و دفاتر خود را به‌ صورت سفید و خالی نگهداری کنند.

برای مشاوره رایگان و همچنین جهت درخواست پلمپ فرم زیر را پر کنید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خدمات ثبت ایزو تماس