مالیات شرکت

مالیات شرکت چقدر است؟

پرداخت مالیات یکی از مسائلی است که در ایران و سایر کشورهای دیگر از اهمیت خیلی زیادی برخوردار است. محاسبه مالیات شرکت‌ها قوانین و مقرراتی دارد که در این مقاله به آنها اشاره کرده‌ایم. اگر می‌خواهید درباره چگونگی محاسبات مالیات یک شرکت بدانید، این مقاله از دنیای ثبت را تا انتها بخوانید.

تماس با ما مشاوره رایگان

مالیات یک شرکت چگونه محاسبه می‌شود؟

در ابتدا هر یک از انواع شرکت‌های تجاری، طبق قانون تجارت پس از ثبت‌ شرکت در اداره ثبت شرکت‌ها، باید اقدام به تعیین حوزه مالیاتی خود کنند. بعد از این مرحله در حوزه‌ی مالیاتی برای انجام دقیق‌تر‌ محاسبه مالیات شرکت‌ها باید سفارش پلمپ دفاتر تجاری صورت بگیرد.

مالیات شرکت‌ها چیست؟

مالیات شرکت‌ها یکی از چالش‌های مهم و مورد توجهی است که پس از ثبت شرکت، اشخاص حقیقی و حقوقی با آن مواجه و روبه رو می‌شوند. در این مقاله از سایت دنیای ثبت به دلیل اهمیت بالای بحث مالیات شرکت‌ها، به طور کامل توضیحاتی ارائه شده است. پیش از شروع موضوع بهتر است تا یک تعریف کلی و کامل از واژه مالیات داشته باشیم تا دید بهتر و جامع تری نسبت به درک‌ و فهم این موضوع داشته باشیم.

خدمات حسابداری آموزش ثبت برند

برای انجام امور مالیاتی و حسابداری به بخش مورد نظر مراجعه کنید:

مالیات چیست؟

برای تعریف مالیات بهتر است اول یک تصویر قدیمی از مالیات را در ذهن خود مرور کنید. از زمان‌های قدیم موضوع پرداخت مالیات همیشه به عنوان یکی از داغ ترین و مورد توجه ترین مباحث در کسب و کارها بوده است. در واقع مالیات عبارت است از پرداخت هزینه‌ای از سوی مردم یک جامعه به دولت خود. دولت خواستار و مدعی است که با فراهم کردن امکانات رفاهی‌ که دراختیار افراد جامعه گذاشته است، افراد موظف و ملزم به پرداخت مالیات در سطح‌های مختلف و متفاوتی می‌باشند.

مقررات محاسبه مالیات شرکت‌های ثبت شده

قوانین محاسبه مالیات یک شرکت

بر اساس قوانین مالیاتی حاکم، تمام شرکت‌های ثبت شده در اداره ثبت، مجبور به پرداخت مالیات به این اداره می‌باشند و در صورت رعایت نکردن و عدم توجه به قوانین و مقررات مالیاتی تبعات سنگینی بر شرکت تحمیل می‌شود.

از جمله تبعات سنگین تحمیلی بر شرکت‌ها، محروم کردن آن‌ها از استفاده از تسهیلات و مزایای قانونی است. علاوه بر محرومیت، شرکت‌ها موظف به پرداخت جریمه مالیاتی هم می‌شوند. از سوی دیگر‌ اداره مالیات برای محاسبه مالیات شرکت‌هاو جریمه های آنها در اولین فرصت به بررسی جرایم آنها اقدام می‌کند.

تأثیر سال مالی برای محاسبه مالیات شرکت

محاسبه سال مالی

برای محاسبه مالیات شرکت‌ها برابر با مقررات مالیاتی حاکم در ایران باید به سال مالی رجوع کرد. به عبارت دیگر برای تعیین مالیات، ابتدا باید سال مالی شرکت مشخص شود. در حقیقت با محاسبه سود و زیان در یک دوره یا حداقل یک سال مالی، مالیات تعیین می‌شود.

پس از تعیین سود و زیان مالی، شرکت باید برابر مقررات مالیاتی اقدام به تنظیم اظهارنامه و ترازنامه کند. این اسناد پس از تنظیم به اداره امور دارایی فرستاده می‌شوند.

محاسبه مالیات شرکت به روش مستقیم

یکی از روش‌های محاسبه مالیات شرکت، به روش مستقیم است. مالیات مستقیم مالیاتی است که از درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی گرفته می‌شود. قانون مالیات‌های مستقیم، ازجمله موارد خیلی مهم مقررات و قوانین مالیاتی است؛ شرکت ها هم باید بعد از کسر معافیت ها از کل درآمد فعالیتهای انتفاعی خود، مالیاتشان را پرداخت نمایند. شرکت‌ها علاوه بر محاسبه و پرداخت مالیات مستقیم، نسبت به دارایی‌ها و املاکی که در ایران دارند نیز موظف به پرداخت مالیات هستند.

محاسبه مالیات شرکت با مسئولیت محدود

در محاسبه مالیات شرکت با مسئولیت محدود درآمدهایی اعم از مجموع درآمد شرکت‌ها و درآمد حاصل از فعالیت‌های انتفاعی سایر اشخاص حقوقی که از منابع مختلف در ایران یا خارج از ایران تحصیل می‌شود، مشمول مالیات به نرخ (25%) هستند.

باید توجه داشت که مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی به استثنای مواردی که طبق مقررات قانون نوشته شده، دارای نرخ جداگانه‌ای است که در ادامه به محاسبه مالیات شرکت مسئولیت محدود این مورد پرداخته شده است:

  • تا میزان سی میلیون (000/000/30) ریال درآمد شامل مالیات سالانه به نرخ پانزده درصد (15% )
  • تا میزان یک درصد میلیون (000/000/100) ریال درآمد شامل مالیات سالانه نسبت به الباقی یک سی میلیون (000/000/30) ریال به نرخ بیست درصد (20%)
  • تا میزان دویست و پنجاه میلیون (000/000/250) ریال درآمد شامل مالیات سالانه نسبت به الباقی یک صد میلیون (000/000/100) ریال به نرخ بیست و پنج درصد (25%)
  • تا میزان یک میلیارد (000/000/000/1 ) ریال درآمد شامل مالیات سالانه نسبت به الباقی دویست و پنجاه میلیون (000/000/250) ریال به نرخ سی درصد (30%)
  • نسبت به مازاد یک میلیارد (000/000/000/1) ریال درآمد شامل مالیات سالانه به نرخ سی و پنج درصد (35%)

مزیت شرکت‎های سهامی عام برابر مسئولیت محدود

شرکت‌های سهامی عام در مقایسه با شرکت‌های مسئولیت محدود، یک برتری و امتیاز خاصی دارند. این امتیاز شامل این است که از سال مورد پذیرش تا سالی که از فهرست نرخ‌ها در بورس حذف نشده‌اند معادل ده درصد (10%) مالیات آن‌ها بخشیده می‌شود (5/22 درصد دریافت می‌شود).

قوانین مالیاتی شرکت سهامی خاص

شرکتهای سهامی خاص باید 10% از کل درآمد خود را به عنوان مالیات شرکت محاسبه و وصول شده و از کل درآمد مشمول مالیات پس از کسر 10% نسبت به بقیه بر اساس بندهای قوانین مالیاتهای مستقیم محاسبه مالیات‌ شرکت مستقیم اعمال می‌شود که با ارائه اظهارنامه مالیاتی مناسب و حساب و کتابهای دقیق می‌توانید مالیات متفاوتی پرداخت کنید.

مطالعه کنید: ثبت شرکت سهامی خاص

اشخاص حقوقی معاف از پرداخت مالیات

در مقررات مالیاتی مصداق پرداخت مالیات مطرح‌ شده است. اشخاص مشمول مالیات عبارت‌اند از:

  • وزارتخانه‌ها
  • مؤسسه‌های دولتی
  • دستگاه‌هایی که کل هزینه‌های آن‌ها کاملاً از طرف دولت یا شهرداری پرداخت می‌شود.

با خواندن راهنمای ثبت شرکت خیلی زود به یک متخصص امور ثبت شرکتی تبدیل می شوید که این امر به راحتی قابل انجام است. تنها کافی است که مقاله مربوط به ثبت شرکت دنیای ثبت را مطالعه کنید.

مالیات مؤسسات غیرتجاری

اشخاص حقوقی ایرانی غیر تجارتی که به ‌منظور تقسیم سود تأسیس نشده‌اند، اگر دارای فعالیت انتفاعی باشند و در فعالیت‌های خود به سود برسند، این سود درآمد در محاسبه مالیات شرکت مؤثر خواهد بود.

آمار و اطلاعات نشان داده که 86% از اشخاصی که قصد ثبت شرکت را دارند در میانه این مسیر، به علت پیچیده و سخت بودن آن دست از کار می‌کشند.

ثبت شرکت یکی از مسائل ثبتی است که برای یک‌ فرد متخصص امور ثبتی کار بسیار راحتی می‌باشد. شما می‌توانید با خواندن این مقاله از دنیای ثبت، به یک فرد متخصص در امور ثبت شرکت تبدیل می‌شوید. درادامه لازم به ذکر است که در این مسیر، دنیای ثبت همواره با مشاوره رایگان تلفنی تا هر زمان که به آن نیاز داشته باشید، کنار شما خواهد بود.

محاسبه مالیات شرکت سهامی

یکی از انواع شرکت‌هایی که در ایران ثبت می‌شود، شرکت‌های سهامی عام و خاص هستند. در مورد محاسبه مالیات هر یک از این شرکت‌ها‌، نکاتی وجود دارد که در ادامه این مطلب برای شما بیان میکنیم.

کاهش نرخ مالیات فروش سهام

بر اساس مقررات و قوانین جدید محاسبه مالیات شرکت،‌ قیمت مالیات فروش سهام و حق تقدم سهام از (5/0) درصد بها و ارزش فروش به (1/0) درصد کاهش پیدا کرده است.

معاف از مالیات بر درآمد افزایش سرمایه

بر اساس قوانین و مقررات مالیاتی در سال ۹۷ تصویب شده بود که اگر افزایش سرمایه از طریق سود تقسیم ‌نشده صورت بگیرد از پرداخت مالیات سرمایه افزایش‌ یافته، معاف می‌شود.

بخشودگی مالیات شرکت‌های سهامی

شرکت‌های سهامی که در بورس پذیرفته ‌شده‌اند، از سالی که پذیرش شده‌اند تا سالی که از فهرست نرخ‌ها در بورس حذف شده‌اند، معادل 10 درصد از مالیات آن‌ها بخشیده و معاف از پرداخت آن می‌شوند.

در این مقاله سعی داریم تمامی تعرفه‌ها و هزینه‌ها در محاسبه مالیات شرکت را برای شما بیان کرده باشیم، تا‌ افراد متقاضی به این تعرفه‌ها و هزینه‌ها‌ به صورت کامل دسترسی داشته باشند و بتوانند این هزینه‌ها را مدیریت کنند. ولی لازم به ذکر است که معیار‌های بسیار زیادی در محاسبه ثبت شرکت دخیل است.

برای مثال؛ هزینه‌ ثبت آگهی در روزنامه رسمی، برای شرکت‌های کوچک قیمت کمتری نسبت به شرکت‌های بزرگ دارد. یعنی یکی از عوامل تعیین کننده هزینه ثبت آگهی در روزنامه، وسعت‌ کوچک یا بزرگ بودن شرکت‌ها است. نه تنها هزینه‌های روزنامه رسمی بلکه هزینه‌های دیگر نظیر هزینه وکیل، آگهی‌های ثبتی، واریزی‌های قانونی و … نیز نسبت به نوع شرکت، تعداد اعضا آن، موضوعات مطرح در شرکت و غیره متغیر و متفاوت خواهد بود.

برای اطلاع از هزینه ثبت انواع شرکت کلیک کنید

مقررات مالیاتی شرکتهای تعاونی

شرکت تعاونی نیز ‌مانند سایر شرکت‌ها موظف به تهیه و تدارک دفاتر قانونی و رسمی پرداخت مالیات بر درآمد هستند. این شرکت‌ها نیز مطابق قوانین و مقررات مالیاتی باید هر سال اظهارنامه مالیاتی پر کنند و درخواست خود را به اداره امور مالیاتی تقدیم نمایند.

به این مورد باید توجه داشت که مدیران و مسئولین شرکت‌های تعاونی در خصوص پرداخت مالیات شرکت‌های تعاونی دارای مسئولیت تضمینی هستند. آخرین مدیر شرکت تعاونی باید قبل از منحل شدن شرکت، اظهارنامه دارایی را تکمیل و به اداره مالیاتی تقدیم نماید. در صورت عدم انجام وظیفه یا نقض قوانین آن، مدیر مسئول پرداخت مالیات، جریمه هایی را متحمل می‌شود.

اهداف دولت از دریافت مالیات

مهمترین هدف دولت از دریافت مالیات از مردم هزینه کردن در مسیر اهداف اقتصادی و اجتماعی دولت است. مقداری از سرمایه دولت از طریق دریافت مالیات در راستای هزینه‌هایی که امور اقتصادی و اجتماعی کشور دارند، خرج می‌شود. هزینه‌های بسیاری از خدمات عمومی و رفاهی که در سطح کشور در اختیار عموم جامعه است و از آن استفاده می‌کنند از طریق مالیات‌هایی که از مردم گرفته شده، پرداخت می‌شود.

انواع مالیات شرکت‌ها در دولت ایران

زمانی که از مالیات شرکت‌ها در ایران صحبت می‌شود، منظور هزینه‌هایی است که افراد حقوقی‌ و مردم باید به دولت پرداخت کنند که شامل موارد زیر می‌باشد:

  • پرداخت مالیات بر ارزش افزوده
  • پرداخت مالیات حقوق و دستمزد
  • پرداخت مالیات بر درآمد

جدا از اینکه باید در مورد انواع مالیات آگاهی کامل داشته باشید، باید از روش پر کردن اظهارنامه مالیاتی نیز آگاهی کامل داشته باشید تا بتوانید به صورت درست این مسیر را طی کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این موضوع می‌توانید از طریق شماره تلفن‌های ثبت شده در سایت دنیای ثبت با کارشناسان ما به صورت شبانه روز در ارتباط باشید.

مالیات ارزش افزوده شرکت ها چیست؟

مالیات بر ارزش افزوده به اختلاف قیمت بین یک محصول تولید شده و ارائه شده در سطح یک جامعه گفته می‌شود. که یکی از بارزترین انواع آن مالیات شرکت‌ها می‌باشد.

مالیات حقوق چیست؟

کلیه کارمندان و کارکنان که بصورت حقوقی و حقیقی یک درآمد ثابت دارند، بخشی از حقوق و درآمد خود را به عنوان مالیات پرداخت می‌کنند و این قانونی است که در تمام کشورهای دنیا اجرا می‌شود که در صورت استفاده صحیح از آن می‌توان بسیاری از مشکلات را برطرف نمود.

چه شرکتهایی موظف به پرداخت مالیات هستند؟

پس از ثبت شرکت‌های تجاری شامل: سهامی عام، خاص، مسئولیت محدود، تضامنی، تعاونی و غیره، قانون مالیات شامل هر گونه شرکتی که در ایران قابل ثبت باشد، می‌شود. این مورد با ارائه اظهار نامه قانونی به سازمان مالیات کل کشور اتفاق می‌افتد. به صورتی که شرکت‌ها در هر سال باید با ارائه صورت حساب دارایی‌های مالی و نقدی، مالیات تعیین شده برای شرکت را پرداخت کنند.

در ایران شرکت‌های زیادی در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کنند. این شرکت‌ها با توجه به عوامل مختلف و متفاوتی دسته‌بندی می‌شوند. یکی از این دسته‌بندی‌ها نوع مالکیت شرکت یعنی شرکت‌های سهامی خاص و سهامی عام است.

دسته‌بندی دیگر نوع ارائه خدمات و محصول است که در این حالت شرکت‌ها به دسته فروشگاهی (فروش محصول یا کالا) و شرکت‌های خدماتی تقسیم می‌شوند. شرکتهای خدماتی‌ به شرکت‌هایی گفته می‌شود که در ازای خدماتی که ارائه می‌دهند درآمد دارند و کالای مشخصی را برای فروش ندارند. برای مثال شرکت‌هایی مانند نمایندگی‌ها، شرکت‌های مالی، پزشکان و مشاوران … از دسته شرکت‌های خدماتی هستند.

چه شرکت‌هایی خدماتی هستند؟

شرکت خدماتی، شرکتی است که به‌جای فروش کالا، خدمات مختلفی به مشتریان عرضه و ارائه می‌کند. در واقع این شرکت‌ها از راه فروش کالا درآمدی ندارند، بلکه فعالیتی که انجام می‌دهند خود باعث ایجاد درآمد می‌شود. شرکت‌های زیر طبق تعریف در دسته شرکت‌های خدماتی قرار می‌گیرند:

  • مؤسسه‌های مالی، حسابرسی و حسابداری
  • کارشناسان دادگستری و وکیل‌ها
  • نمایشگاه‌های ماشین
  • مرکزارتباطات رایانه
  • شرکت‌های پخش ( که نقش واسطه بین تولید‌کننده و فروشنده را دارند)
  • مراکز آموزش خصوصی (در زمینه‌های مختلف مانند زبان، ورزش و هنر …)
  • کلیه کارت‌های بازرگانی و واردکنندگان، صادرکنندگان
  • مشاورین املاک
  • کلیه پزشک‌ها
  • کلیه داروخانه‌‌ها
  • شرکت‌های معادن
  • صاحبان مراکز آموزشی و پرورشی (آموزشگاهای‌ آزاد، مدارس غیر انتفاعی، دانشگاه‌ها‌ …)
  • کلیه عمده فروشان، فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره ای، واسطه‌های مالی، نمایندگان توضیع کالا‌های داخلی و خارجی
  • صاحبان هتل‌های ۳ ستاره ، 4ستاره ... ، صاحبان متل‌ها و مسافرخانه‌ها
  • مراکز فروش آهن آلات و مصالح ساختمانی .…
  • تمام صاحبان تالارها
  • صاحبان بیمارستان‌ها، زایشگاه‌ها، آسایشگاه‌ها، درمانگاه و خانه‌های سالمندان...
  • کلیه تعمیرگاه‌ها مجاز و نمایندگی‌ها مربوطه و غیره
  • بهره‌برداران و تعمیرات تأسیسات ساختمانی
  • خدمات مربوط به فضاهای سبز شهری
  • شرکت وسایل حمل‌ونقل و جابه‌جایی
  • شرکتهای نیرو و مراکز نظافتی
  • کلیه صاحبان کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی که برای آنها جواز تأسیس و بهره‌برداری از وزارتخانه مربوطه صادر شده است.
  • کلیه آشپزخانه‌ها خانگی یا رستوران‌ها
  • کلیه تعمیرات خودرو و ساختمان
  • صاحبان دفاتر اسناد رسمی و دولتی
  • دفاتر رسمی ازدواج و طلاق

مالیات شرکتها چند درصد است؟

شرکت‌ها بدون در نظر گرفتن نوع کالا و خدماتی که عرضه می‌کنند (محصول‌ خدماتی یا فیزیکی) باید درصد مشخصی از مالیات را پرداخت کنند. در شرکت‌های مختلف ثبت شده، نرخ مالیات ثابت برابر با ۲۵% درصد از درآمد سالیانه آن شرکت است.

در هر نوع شرکتی، نرخ مالیات ثابت برابر است با ۲۵ درصد از درآمد سالیانه شرکت در داخل و خارج از کشور که پس از محاسبه معافیت ها و کسری ها باقیمانده است. البته در بعضی از شرکتها با توجه به نوع فعالیت و مقدار درآمد این نرخ می‌تواند متفاوت باشد.

برای مثال در برخی از شرکت‌ها ممکن است با توجه به نوع فعالیت، کل درآمد معاف از مالیات باشد یا در برخی از موارد ممکن است علاوه بر ۲۵% درصد مالیات ثابت، درصد بیشتری از درآمد به عنوان مالیات تلقی شود.

مقدار مالیات شرکت سهامی خاص چقدر است؟

شرکت‌های سهامی خاص، شرکت‌هایی هستند که سهام و مالکیت آن‌ها بر عهده تعداد محدودی از اشخاص حقوقی یا حقیقی است. شرکت‌های سهامی خاص باید ۱۰% درصد از کل درآمد خود را به عنوان مالیات شرکت در نظر گرفته و پرداخت کنند و پس از کسر ۱۰% درصد پرداختی از کل درآمد‌ حاصله مشمول مالیات، مالیات باقی‌مانده از درآمد را با استفاده از قوانین مربوط به مالیات مستقیم محاسبه و پرداخت کنند.

برای محاسبه و بررسی دقیق‌تر مالیات، بهتر است از کارشناسان‌ مربوط به امور مالی کمک بگیرید تا با اطلاعات و تخصص خاصی که بر قوانین در این زمینه دارند، به نحوی محاسبات را انجام دهند که کمترین مقدار مالیات را پرداخت کنید.

مقدارمالیات شرکت‌های پخش چقدر است؟

شرکت‌های پخش مویرگی به دو دسته مستقل و غیرمستقل تقسیم می‌شوند. هرکدام از این انواع شرکت‌های پخش مزایا و معایب خود را دارند. در رابطه به نرخ و مقدار مالیات، نرخ مالیات در هر دو حالت مساوی و برابر با ۲۵% درصد درآمد خالص و کامل سالیانه (سود) است.

در نحوه محاسبه مالیات، نوع شرکت تاثیر چشم‌گیری در میزان راحتی محاسبات مالیاتی دارد. معمولاً هرچه شرکت بزرگتر و وسیع تر باشد، شعبه‌های زیادی داشته باشد و محدوده پخش وسیع تر را در برگرفته باشد؛ محاسبه مالیات شرکت بسیار سخت تر و پیچیده تر می‌شود. به ویژه در شرکت‌های مستقل که با‌ تولید‌کننده‌های زیادی در ارتباط هستند.

مقدار مالیات شرکت‌های تبلیغاتی چقدر است؟

مقدار مالیات شرکت تبلیغاتی

شرکت‌های تبلیغاتی نیز زیرگروه شرکتهای خدماتی هستند. نحوه محاسبه مالیات شرکت‌ها این شرکت‌ها متقاوت است. در شرکت‌های تبلیغاتی، مشتریان ملزم به پرداخت ۹% درصد مالیات بر ارزش افزوده هستند. برای مثال اگر هزینه تبلیغات 1 میلیون تومان باشد، ۹% درصد از این مبلغ یعنی 90 هزار تومان بابت ارزش افزوده علاوه برا یک میلیون تومان دریافت کنند. این ۹ درصد جزو درآمد خالص شرکت تبلیغاتی است و باید در اظهارنامه مالیاتی شرکت درج شود تا بر اساس آن مبلغ مالیات شرکت تبلیغاتی مشخص شود.

محاسبه مالیات شرکت‌های خدماتی چگونه است؟

برای محاسبه مالیات شرکت‌های خدماتی، درابتدا باید نوع مالکیت شرکت مشخص شود. سپس از طریق ارائه دادن اظهارنامه مالیاتی، تمام ریز درآمد‌های مالی و هزینه‌ها درهمان سال، مقدار مالیات سال قبلی، ریز فعالیت‌ها و غیره مشخص شود.

گاهی محاسبه مالیات شرکت خیلی سخت نیست، شرکت‌های مختلف معمولاً تا مبلغ مشخصی از درآمد معاف از مالیات هستند و سپس اضافه بر آن مقدار، باید درصد معینی از مالیات را پرداخت کنند.

مجموع کل درآمد شرکت‌ها از درآمد تمام فعالیت‌های آن‌ها در داخل یا خارج از کشور به‌دست می‌آید و این درآمد شامل ۲۵% درصد مالیات است. به این معنی که شرکت‌های فعال در بخش‌های مختلف اعم از شرکت‌های خدماتی باید ۲۵ درصد از کل درآمد سالیانه خود را (مازاد بر سقف معافیت) به ‌عنوان مالیات در نظر گرفته و آن پرداخت نمایند.

اظهارنامه های مالیاتی شرکتهای خدماتی چگونه ارائه می‌شود؟

شرکت‌های خدماتی نیز مانند تمامی افراد حقیقی یا حقوقی باید هر ساله در زمان معینی، اظهارنامه مالیاتی خود را تکمیل کرده و ارائه دهند. در اظهارنامه‌های مالیاتی مواردی همچون درآمد سالیانه، مالیات سال‌های قبل، ریز هزینه‌ها و غیره آورده می‌شود و سازمان امور مالیاتی بر اساس این اظهارنامه مقدار و مبلغ مالیات پرداختی شرکت‌ها را مشخص می‌کند.

مقدار درصد مالیات کارهای خدماتی چقدر است؟

مقدار درصد مالیات کارهای خدماتی با توجه به شخص حقوقی یا حقیقی بودن مشخص می‌شود. شرکت‌های خدماتی که به ‌عنوان افراد حقوقی شناخته می‌شوند، طبق موارد گفته شده در بالا مشمول ۲۵% درصد مالیات بر مقدار درآمد سالیانه هستند. این در حالتی است که اشخاص یا افراد خدماتی (اشخاص حقیقی) طبق ماده ۱۳۱ قانون مالیات‌های مستقیم مشمول درصد معینی از مالیات هستند.

ماده ۱۳۱ قانون مالیات

ماده 131 قانون مالیات بیان کننده محاسبه مالیات شرکت است و در بندهای زیر ارائه داده شده است:

  • تا میزان پانصد میلیون ریال (۵۰ میلیون تومان) کسب درآمد شامل مالیات سالانه به نرخ پانزده درصد (۱۵٪)
  • بین پانصد میلیون ریال تا میزان یک میلیارد ریال (۵۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون تومان) کسب درآمد شامل مالیات سالانه به نرخ بیست درصد (۲۰٪)
  • نسبت به مابقی یک میلیارد ریال (۱۰۰ میلیون تومان)کسب درآمد شامل مالیات سالانه به نرخ بیست و پنج درصد (۲۵٪)

معافیت مالیاتی تمام شرکت‌های خدماتی؛ چه شرکت‌هایی معاف از مالیات هستند؟

شرکت‌های خدماتی ممکن است به دلایل زیادی از پرداخت مالیات‌ معاف شده باشند. یکی ازشایع ترین انواع معافیت مالیاتی شرکت‌های خدماتی، معافیت مالیاتی به دلیل تازه تأسیس بودن آن شرکت است. اگر شرکتی در سال‌ها و ماه‌های اول فعالیت خود باشد و در همین مدت کم نیز اظهارنامه خود را به‌ موقع تنظیم کرده و تحویل داده باشد می‌تواند از معافیت مالیاتی بهرمند باشد.

از دلایل دیگر معافیت‌های مالیاتی، می‌توان به معافیت مالیاتی بر اساس نحوه فعالیت اشاره کرد. این معافیت بر اساس موارد زیر صورت گرفته است:

  • معافیت مالیاتی ۲۵ درصدی برای‌ تمامی شرکت‌های‌ سهامی و تعاونی
  • معافیت مالیاتی ۵۰ درصدی برای تمامی شرکت‌های گردشگری (جهان‌گردی و ایران گردی)
  • معافیت مالیاتی کامل برای تمامی شرکت‌های فعال در حوزه‌ نشریات، مطبوعات، شرکت‌های فرهنگی و هنری با مجوز وزارت ارشاد و فرهنگ

سوالات متداول

1. مقدارمالیات شرکت‌ها چند درصد است؟

شرکت‌های مختلف بسته به نوع فعالیت و خدماتی که دارند مشمول پرداخت مقدار درصدی مالیات‌ هستند. این مالیات‌های ثابت معمولاً برای شرکت‌ها (حقیقی یا حقوقی) برابر با ۲۵ درصد بوده است.

2. پرداخت و محاسبه مالیات شرکت‌های خدماتی چگونه است؟

در ابتدا کار شرکت‌ها باید تمام جزئیات بودجه و درآمد خود را در اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند و سپس درصد معینی را به‌ عنوان مالیات در وقت مقرر پرداخت کنند.

3. نحوه محاسبه و مقدار مالیات شرکت‌های سهامی خاص چند درصد بوده است؟

شرکت‌های سهامی خاص که مالکیت آن‌ها با تعداد کمی از افراد حقیقی یا حقوقی است، مشمول ۱۰ درصد از مقدارمالیات بر درآمد حاصله از دارایی خالص و کامل هستند و برای الباقی سود حاصله ممکن است مالکین شرکت مجبور به پرداخت مالیات طبق ماده ۱۳۱ قانون مالیات مستقیم شوند.

4. کدام شرکت‌های خدماتی معاف از مالیات هستند؟

شرکت‌هایی که در زمینه‌های فرهنگی و هنری فعال بوده اند یا با داشتن مجوز وزارت ارشاد (مانند کانون‌های فرهنگی و هنری، مطبوعاتی، انتشاراتی‌ها و غیره) از پرداخت مالیات معاف هستند.

5. تعیین میزان مالیات شرکت به چه چیزی نیاز دارد؟

پیش نیاز تعیین میزان مالیات شرکت، مشخص کردن سال مالی شرکت است.

6. مالیات بر عملکرد به چه منظوراست؟

بر اساس زیان و سود یک شرکت، شرکت‌ها ملزم می‌باشند 25% درصد از سود خود را تحت این‌ عنوان به سازمان مالیات کشور پرداخت کنند.


برای مشاوره رایگان در امور ثبتی و حقوقی و حسابداری فرم زیر را پر کنید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خدمات ثبت ایزو تماس