جواز تاسیس

یکی از مهمترین کارهایی که در زمان راه‌اندازی کسب‌وکار باید انجام شود، اخذ جواز تاسیس است. اخذ جواز تاسیس نیازمند گذر از مراحلی است که باید از آن‌ها اطلاع داشته باشید. اگر شما یکی از افرادی هستید که تمایل به اخذ جواز تاسیس دارید و نمی‌دانید چگونه باید اقدام کنید با ما همراه باشید. ما در این مطلب از موسسه حقوقی دنیای ثبت قصد داریم به موضوع جواز تاسیس، مراحل دريافت جواز تاسیس، مدارک لازم، هزینه جواز تاسیس و... بپردازیم.

تماس با ما مشاوره رایگان

جواز تاسیس چیست؟

صدور جواز تاسیس

جواز تاسیس یک نوع مجوز است که شرکت‌ها و اشخاص به صورت بخش‌های حقیقی یا حقوقی قادر به دریافت آن هستند. در واقع، اولین مرحله برای ایجاد هر کسب‌وکار این است که موسس به دنبال اخذ مجوز مربوط برای آن کسب‌وکار باشد. زمانی که فرم تقاضانامه برای اخذ مجوز را گرفتید، باید در آن ذکر کنید که مجوز برای چه نوع شخص یا شرکتی است. به عبارت دیگر، جواز تاسیس یک مجوز قانونی برای افراد حقیقی و حقوقی محسوب می‌شود که با استفاده از آن می‌توانند فعالیت خود را شروع کنند و در کسب‌وکار موردنظر به سرمایه‌گذاری بپردازند.

مراحل دريافت جواز تأسيس

مدارک لازم برای جواز تاسیس

مراحل دريافت جواز تأسيس تا حدی پیچیدگی‌های دارد که ممکن است موسسان را دچار سردرگمی کند. البته اگر آگاهی دقیقی از مراحل انجام این کار داشته باشید راحت‌تر می‌توانید مجوز موردنظر را اخذ کنید. در ادامه مراحل دريافت جواز تأسيس را با شما در میان می‌گذاریم:

تعیین رده فعالیت

در این مرحله باید دامنه فعالیت خود را تعیین کنید. با توجه به اینکه دامنه فعالیت‌های تولیدی گسترده است، هر کدام از این فعالیت‌ها فرآیند مجزایی برای اخذ مجوز دارند. به طور مثال مراحل مجوز تولیدکنندگان پوشاک و موادغذایی، محصولات پتروشیمی و مصالح ساختمانی متفاوت با یکدیگر هستند. رده‌بندی‌های صنایع هم به گروه‌های مختلفی چون صنایع غذایی، چرم، فلز، صنایع شیمیایی، دارویی، برق، نساجی و کشاورزی تقسیم می‌شوند. توجه داشته باشید که رده فعالیت با مکان استقرار شما رابطه مستقیمی دارد؛ یعنی هر چه رده بالاتر باشد محدودیت‌های انتخاب محل استقرار بیشتر خواهد شد.

دریافت فرم جواز تاسیس

برای دریافت فرم جواز تاسیس می‌توانید به سایت مراجعه کرده و درخواست اینترنتی خود را ارائه دهید. درخواست اینترنتی باید به همراه طرح توجیهی از طریق سامانه به سازمان ارائه گردد.

استعلام جواز تاسیس

در این مرحله به بررسی درخواست متقاضی و در صورت لزوم صدور استعلام‌های مربوطه می‌پردازند. این کار به منظور بررسی امکان صدور مجوز تاسیس موردنظر انجام می‌شود.

مدارک لازم برای جواز تاسیس

در این مرحله باید مدارک موردنیاز مثل کپی شناسنامه، کپی کارت ملی، کارت پایان خدمت، اخذ جواز و در صورت لزوم استعلامات لازم، کپی روزنامه رسمی تاسیس شرکت، کپی اساس‌نامه شرکت، کپی اظهارنامه شرکت، کپی روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت و مهر شرکت به سازمان تحویل داده شود.

بررسی طرح توجیهی

پس از تحویل مدارک نوبت به بررسی طرح توجیهی می‌رسد. این بررسی توسط کارشناسان سازمان انجام شده و با ضوابط مربوطه تطبیق داده می‌شود.

تایید درخواست اخذ جواز

در این مرحله، درخواست توسط رئیس اداره و معاون برنامه‌ریزی سازمان تایید می‌گردد و پس از آن درخواست به مامور مالی صنعت، معدن و تجارت ارجاع داده می‌شود.

پرداخت هزینه برای اخذ جواز تاسیس

طبق معرفی‌نامه دارایی باید متقاضی مبلغی به عنوان مالیات بر اساس مصوبه 5002 وزارت صنعت، معدن و تجارت پرداخت کند.

صدور جواز

پس از انجام مراحل قبلی، در این مرحله مجوز تاسیس توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت صادر می‌شود.

مدارک موردنیاز برای جواز تاسیس

مراحل جواز تاسیس چیست

مدارک موردنیاز برای اخذ جواز تاسیس بر اساس اینکه برای اشخاص حقیقی یا حقوقی باشد تا حدودی با یکدیگر متفاوت است. مدارک لازم دریافت جواز تاسیس برای اشخاص حقیقی شامل کپی شناسنامه فرد، کپی کارت ملی شخص، کارت پایان خدمت و اخذ مجوز در صورت لزوم است. اما مدارک موردنیاز دریافت جواز تاسیس برای اشخاص حقوقی کدامند؟

این مدارک شامل، کپی شناسنامه دارندگان حق امضا، کپی کارت ملی دارندگان حق امضا، کارت پایان خدمت دارندگان حق امضا، اخذ مجوزها، انجام استعلامات لازم، کپی روزنامه رسمی تاسیس شرکت، کپی اساس‌نامه شرکت، کپی اظهارنامه شرکت، کپی روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت و مهر شرکت است.

شرایط موردنیاز برای گرفتن جواز تاسیس

برای اخذ جواز تاسیس، علاوه بر اینکه باید مراحل مشخص شده را گذراند، لازم است شرایط لازم را هم داشته باشید. شرایط موردنظر بر اساس، نوع محصولات و خدمات از طرف وزارت مربوطه بررسی و تایید می‌شود. شرایط لازم اخذ مجوز تاسیس برای اشخاص حقیقی و حقوقی شامل موارد زیر است:

  • متقاضی باید تابعیت کشور ایران را داشته باشد.
  • شرایط سنی لازم برای اخذ مجوز، حداقل ۲۰ سال است.
  • متقاضی باید یا گواهی پایان خدمت یا فرم معاف از خدمت را داشته باشد.
  • آموزش لازم برای جواز تاسیس کسب شود.
  • متقاضی به سایت صنعت و معدن وارد شود، حساب کاربری ایجاد کرده و یک رمز عبور بگیرد.
  • فرم تقاضانامه را کامل و درخواست خود را ثبت کند.
  • اولویت درخواست خود و طبقه موردنظر را تعیین کند.

هزینه دریافت جواز تاسیس

هزینه برای جواز تاسیس چقدر است؟

اگر برای درخواست جواز تاسیس وقت کافی داشته باشید به جز واریز یک هزینه ۲۰۰ هزار تومانی به بانک، نیازی به پرداخت هزینه دیگر نیست. البته اگر دریافت جواز تاسیس را به شخص دیگری بسپارید و در واقع به او برای انجام مراحل اداری وکالت دهید باید دستمزد آن شخص را بپردازید.

دریافت مجوز حقیقی و حقوقی فرقی با هم ندارند اما در صورتی که برای تاسیس کسب‌وکار خود نیاز به وام بیشتر از ۱۰ میلیارد ریال دارید، جواز حقوقی مناسب‌تر است. پس از اینکه مجوز تاسیس را دریافت کردید می‌توانید درخواست یک معرفی‌نامه برای شهرک صنعتی را بدهید. البته درصورتی که به عنوان متقاضی قصد گرفتن وام از بانک را برای تولید کالا یا خدمات خود دارید. همچنین، برای اینکه از موسسه وام دریافت کنید لازم است یک فرم از طرح توجیهی حاوی فهرست هزینه‌های لازم را ارائه دهید.

مدت زمان اخذ جواز تأسیس

برای دریافت جواز تاسیس به صورت آنلاین باید ابتدا یک نام کاربری ایجاد کنید. برای ایجاد حساب کاربری باید وارد سامانه صدور جواز تأسیس شوید و در صفحه موردنظر نام کاربری و رمز عبور را وارد کنید. بعد از آن فرم مربوطه را کامل کرده و با این کار صاحب یک حساب شخصی می‌شوید. با این حساب کاربری شما می‌توانید به مواردی مثل وب‌گاه‌ها، درگاه تغییر، سامانه برنامه‌ریزی راهبردی و... دسترسی پیدا کنید. حال نوبت به مرحله بعد می‌رسد؛ در این مرحله باید ۴ فرم مشخص شده را پر کنید. فرم‌ها شامل فرم مشخصات کامل بنگاه، فرم مشخصات کامل مدیر عامل یا شخص متقاضی، تعیین اسم برند و مشخصات کامل شرکت است.

فرم مشخصات کامل بنگاه: در این فرم اولیه باید به طور کامل و صحیح تمامی ویژگی‌ها و مشخصات شرکت را وارد کنید.

مشخصات کامل مدیر عامل یا شخص متقاضی: در این فرم باید مشخصات کامل فرد متقاضی را به طور صحیح وارد کنید.

تعیین اسم برند: در فرم سوم که تعیین اسم برند است می‌بایست مشخصات و تصویر کاملی از اسم برند را وارد کنید.

مشخصات کامل شرکت: در این فرم که آخرین فرم است باید تمام مشخصات شرکت را وارد کنید. اگر شرکت شعبه‌های دیگری دارد باید مشخصات تمام شعبه ها به طور جدا وارد شود و در حساب کاربری ثبت گردد. همچنین شعبه اصلی و مرکزی را باید مشخص کنید.

در این مرحله زمان ثبت برند می‌رسد. پس از ثبت برند، شرکت مربوطه همه مدارک و مشخصات شما را بررسی کرده و در نهایت رأی خود را صادر می‌کند.

مدت زمان اعتبار جواز تاسیس

جواز تاسیس نیز همچون سایر مجوزهای قانونی تا تاریخ معینی اعتبار دارد و پس از آن اعتبار خود را از دست می‌دهد. مدت زمان اعتبار یک جواز تاسیس، مدت یک سال است‌. در صورتی که صاحب جواز تمایل دارد برای مدت بیشتری از آن مجوز استفاده کند، لازم است مجوز موردنظر را تمدید نمائید. برای اینکه مجوزتان تمدید شود و مدت بیشتر اعتبار داشته باشد باید همانند اخذ اولیه، مراحلی را بگذرانید؛ همچنین باید پس از اخذ جواز به فکر دریافت پروانه بهره‌برداری هم باشید. در واقع، برای اخذ پروانه، داشتن مجوز لازم و ضروری است؛ زیرا بدون مجوز، پروانه برای شما صادر نخواهد شد.

در صورتی که شخص مالک پس از پایان یافتن اعتبار مجوز برای تمدید آن در مهلت مشخص شده اقدام نکند، جواز تاسیس باطل می‌شود. مدت زمان درخواست جواز به طور دقیق قابل پیش بینی نیست و در واقع در حوزه اختیارات کارشناسان اداره است. بنابراین شما باید اقدام خود را انجام دهید و منتظر پاسخ از طرف اداره باشید.

نتیجه گیری

ما در این مقاله از دنیای ثبت به معرفی جواز تاسیس و اطلاعات لازم در ارتباط با اخذ جواز کسب پرداختیم. هر کسب‌وکاری در زمان شروع فعالیت خود باید برای اخذ جواز تاسیس اقدامات لازم را انجام دهد. با آگاهی از مراحل جواز تاسیس، مدارک و شرایط اخذ آن راحت‌تر می‌توانید برای دریافت آن اقدام کنید. اخذ جواز تاسیس برای شما شرایط دریافت وام و تسهیلات لازم را فراهم می‌کند؛

همچنین این جواز زمینه‌ای برا پیشبرد فعالیت‌های شرکت و راه‌اندازی تولیدات آن است. وجود کارشناسان با تجربه می‌تواند از اولین مراحل کسب‌وکار تا طول مدت شرکت فواید زیادی برای برند موردنظر داشته باشد. در پایان اگر در ارتباط با مطالب پیش رو سوال یا پیشنهادی دارید آن را با ما در میان بگذارید.

استعلام جواز تاسیس وزارت صنعت و معدن به چه صورت است؟

برای استعلام جواز تاسیس از وزارت صنعت و معدن می‌بایست به سایت رسمی صنعت، معدن و تجارت مراجعه کنید. در سایت بارکد روی جواز تاسیس خود را وارد کرده و از استعلام صحت و سلامت جواز خود مطلع شوید.

مالیات جواز تاسیس به چه شکل است؟

طبق قانون صدور جواز تأسیس باید حق تمبر پرداخت شود. این مالیات مربوط به همین زمان است و در ادامه به این جواز مالیات دیگری تعلق نمی‌گیرد.

هزینه جواز تاسیس چه مقدار است؟

جواز تاسیس فقط در صورتی برای شما هزینه خواهد داشت که انجام آن را به شخص دیگری بسپارید که دستمزد وی را پرداخت کنید. در غیر این صورت اخذ جواز تاسیس برای شما هزینه‌ای نخواهد داشت.

جواز تاسیس برای درخواست برند به چه صورت است؟

در زمان حاضر برای درخواست برند خود باید جواز تاسیس برای درخواست برند را داشته باشید. این به یک عنوان یک ماده قصد شما برای راه‌اندازی کسب‌وکار را نشان می‌دهد و سبب می‌شود مورد پذیرش قرار بگیرید.

مراحل دريافت جواز تأسيس کدامند؟

برای دریافت جواز تاسیس ابتدا باید یک حساب کاربری درست کنید. سپس باید ثبت درخواست را به درستی انجام دهید. بعد از آن نوبت به انتخاب اولویت موضوع می‌رسد. در نهایت هم باید صبر کنید تا درخواست شما مورد بررسی و تایید کارشناس قرار بگیرد.

مدت زمان اعتبار جواز تاسیس چقدر است؟

جواز تاسیس از تاریخ صدور به مدت یک سال اعتبار دارد و پس از آن می‌توان جواز را تمدید کرد. اینکه مدت تمدید جواز تاسیس چقدر باشد، با توجه به نظر کارشناسان و پیشرفت کار متغیر است. اگر هم صاحب مجوز تقاضایی برای تمدید ندهد، جواز خود به خود باطل می‌شود.

جواز تاسیس حقوقی و جواز تاسیس حقیقی چه تفاوتی با هم دارند؟

جواز تاسیس حقیقی و حقوقی از نظر قوانین و عملکرد به همدیگر شباهت دارند و تفاوتی میان آن‌ها دیده نمی‌شود؛ اما جواز تاسیس های حقوقی برای دریافت تسهیلات بیشتر مورد تمایل بانک‌ها هستند؛ به همین دلیل است که وام‌های بالای یک میلیارد کمتر به جوازهای حقیقی اختصاص داده می‌شود.

شرایط باطل کردن جواز تاسیس چیست؟

جواز تاسیس به دو صورت باطل می‌شود: یکی به درخواست شخص صاحب جواز و دوم با فرارسیدن زمان انقضا اعتبار آن.

پس از دریافت جواز تاسیس امکان تولید انبوه کالا و عرضه آن به بازار وجود دارد؟

جواز تاسیس تنها یک موافقت‌نامه برای تاسیس و راه‌اندازی کسب‌وکار موردنظر است‌. برای تولید انبوه بر اساس نوع محصول می‌بایست مجوزهایی چون مجوزهای بهداشتی و زیست محیطی و استانداردهای اجباری را اخذ کرد و پس از آن برای اخذ پروانه بهره‌برداری اقدام کرد.

جواز تاسیس برای ثبت برند ضروری است؟

یکی از مدارکی که برای ثبت برند موردنیاز است، مجوز فعالیت قانونی است.

برای مشاوره رایگان و همچنین جهت دریافت صدور جواز تاسیس فرم زیر را پر کنید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خدمات ثبت ایزو تماس